Haber Detayı
10 Ağustos 2022 - Çarşamba 10:29 Bu haber 5639 kez okundu
 
Kuruyan Çeşmeden Yıllar Sonra Su Aktı
HÜYÜK - Suludere Mahallesi’nde bulunan çeşmenin borularından muhtarlık öncülüğünde yürütülen uzun soluklu çalışmaların ardından yeniden su akmaya başladı.
Bölgeden Haberi
Kuruyan Çeşmeden Yıllar Sonra Su Aktı

HÜYÜK - Suludere Mahallesi’nde bulunan çeşmenin borularından muhtarlık öncülüğünde yürütülen uzun soluklu çalışmaların ardından yeniden su akmaya başladı.

Suludere Mahallesi sakinleri, sarı çeşmenin suya kavuşmasının sevincini yaşadı.

ÖRNEK ÇALIŞMA!

Hüyük’te organik çilek üretiminin yoğun olarak yapıldığı Suludere Mahallesi’nde 11 yıldır su akmayan Sarı Çeşme’den yeniden suyun akması için muhtarlık öncülüğünde harekete geçen vatandaşlar el ele vererek örnek bir çalışmaya imza attı.

Yerleşim merkezinin ünlü Sarı Çeşmesi’nin musluklarından su akması için bir araya gelen mahalle sakinleri dağlık alandan borularla suyu yeniden getirmeyi başardı.

KİMİSİ MADDİ DESTEK VERDİ, KİMİSİ BEDEN GÜCÜYLE ÇALIŞTI!

Suludere mahallesi sakinlerinden bazıları yürütülen çalışma için ekonomik destek sağlarken kimisi de beden gücüyle katkı verdi.

Ellerine aldığı kazma kürekle dağlık alandan Sarı Çeşme güzergahına boru hattı döşeyen vatandaşlar zorlu bir çalışmayı geride bıraktı.

MUHTAR ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Suludere Mahallesi Muhtarı Mustafa Erdoğan, Sarı Çeşme’nin yeniden suya kavuşturulmasında katkı ve emek veren tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, “Bu çeşmemizin yeniden suya kavuşturulmasında emek veren, katkı sunan başta Belediye Başkanımız Mehmet Çiğdem olmak üzere tüm köylülerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Erdoğan, yerleşim merkezinin iki ayrı su kaynağından birisi olan Sarı Çeşme’den 11 yıldır su akmadığına dikkati çekerek, “Yeniden suların akması için harekete geçmiştik. Dağlık alandan iki farklı noktadan şimdi su getirdik. Birisi 5 kilometre, diğeri 2 kilometre ötedeki yayladan oldu.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kuruyan, Çeşmeden, Yıllar, Sonra, Su, Aktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı