Haber Detayı
20 Ekim 2021 - Çarşamba 16:26 Bu haber 4349 kez okundu
 
"Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans düzenlendi
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Beyşehir kültür merkezinde "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans gerçekleştirildi.
Güncel Haberi

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Beyşehir kültür merkezinde  "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge konuşmacı olarak katıldığı konferans saygı duruşu, istiklal Marşının okunmasının ardından; Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı.

Açılış konuşmasını Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek yaptı. Kükrek konuşmasında; “Vefa kelimesinin sözlükteki karşılığı samimiyet, doğru sözlülük, güzel söz, sadakat gibi anlamları var. Fakat bizim sözlüklerde zıttı nedir diye baktım vefasızlık demiş. Arapça sözlüklere baktım vefanın olumsuzluğuna, çok korktum, ürkütücü geldi. Vefanın zıttına el hiyane demişler, hıyanet, hainlik, zulüm, haksızlık gibi anlamları vermişler.

Vefa kelimesi her zaman içimizde olması gereken bir kavram. Bizler büyükler olarak evli çift eşe, baba olarak evlada, evlat olarak anne ve babaya, öğretmen olarak öğrenciye, öğrenci olarak öğretmene hep vefalı olmak durumundayız.  İslam dini öyle bir yüce din ki; sadece insandan insana ilişkiler değil, Allah’a zaten vefa var, Peygambere vefa var, diğer mahlukata, hayvanata, nebatata, ormana dahi vefa göstermemiz gerektiğini anladım ben.

Sevgili gençler özellikle sizlere hitap etmek isterim. Vefa kelimesinin zıttının ihanet olduğunu bilerek, asla vefasızlık yapmayın. Kendinize vefasızlık yapmayın” dedi.

Kükrek’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, vefanın gereği olarak bu vatanı bizlere emanet eden şehitleri rahmetle yad ettiklerini, vefa kavramının sevgide, dostlukta, arkadaşlıkta devamlılık anlamına geldiğini, zikretmenin, tefekkür etmenin ve şükretmenin vefa içerisinde yer aldığını, Peygamberimizin "Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı" ifadesinin Rabbine karşı vefa duygusunu ön plana çıkarttığının altını çizdi. Peygamberimizden vefa örnekleriyle sözlerini sürdüren Öge, vefalı bir peygamberin ümmeti olarak onun sünnetini yaşatmak, adını duyduğumuzda salât ü selam getirmek ve emaneti Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkmakla vefamızı göstermeliyiz temennisiyle sözlerini tamamladı.

Konferansa, çevre ilçe müftülerinin yanı sıra din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: "Peygamberimiz, ve, Vefa, Toplumu", konulu, konferans, düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı