Haber Detayı
02 Temmuz 2022 - Cumartesi 13:37 Bu haber 3863 kez okundu
 
Selçuk Üniversitesi’nin Senato Toplantısı Beyşehir’de Yapıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Karaburun Plajın da düzenlenen senato toplantısında Selçuk Üniversitesinin eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin kararlar alındı.
Güncel Haberi
Selçuk Üniversitesi’nin Senato Toplantısı Beyşehir’de Yapıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Karaburun Plajın da düzenlenen senato toplantısında Selçuk Üniversitesinin eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin kararlar alındı.

Toplantının ardından, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesinin Gezi Programında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü Karaburun Plajı sahilinde incelemelerde bulundu. Buradaki programın ardından ise ilçe merkezdeki tarihi Eşrefoğlu Cami ziyareti ve Beyşehir Gölü’nde yat turu düzenlendi.

Toplantıya, Beyşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Eyyüp Özpınar, Belediye Başkan Yardımcımız Zeki Ağmaz, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ve Prof. Dr. Emrullah Eken, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoğlu, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Abdullah Karaman, Senato üyeleri ve Rektör danışmanları katıldı.

Karaburun Plajın da yapılan toplantıda Beyşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Eyyüp Özpınar, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin mihrabının olduğu cam minyatürünü takdim etti.

“BEYŞEHİR GÖLÜ HEPİMİZİN DEĞERİDİR”

Beyşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Eyyüp Özpınar toplantı öncesi Rektör Aksoy’a ve akademik kadroya Beyşehir’e gelerek bölge tanıtımına katkıda bulundukları için teşekkür etti.

Özpınar, “Beyşehir Gölü ve Beyşehir, Türkiye'mizin de dünyanın da zenginlikleri arasındadır. Eşi benzeri olmayan Beyşehir Gölü'nün korunması, kot seviyesinin sabit bırakılması ve gölün etrafındaki yerleşim birimlerinin atıklarının arıtılmasına destek olacak bir proje geliştirilmesini talep ediyoruz. Beyşehir Gölüne sahip çıkalım çünkü bu göl hepimizin değeridir. Yapılan program inşallah şehrimize hayırlar getirir. Aramıza katılamayan Başkanımız Adil Bayındır’ın selamlarını ileterek, teşriflerinizden dolayı rektörüme ve tüm akademik kadroya teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

“KARABURUN PLAJI ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Selçuk Üniversitesi’nin İlçedeki okullarına destek vermek ve aynı zamanda ilçenin tarihi kültürel güzelliklerinin tanıtımları için senato programlarını Beyşehir’de gerçekleştirdiklerinin altını çizen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Karaburun Plajı Konya ve ülkemiz için çok kıymetli” dedi.

Aksoy, “Yönetim olarak çeşitli ilçelerimizde senato programlarımızı yapmaya gayret ediyoruz. İlçedeki okullarımıza destek vermek ve aynı zamanda akademisyenlerimizin ilçedeki kültürel etkinliği ve oradaki tarihi alanları görmesinde önemsiyoruz. Bu kapsamda yapmış olduğumuz senato programlarını bir tanesinde bu sene Beyşehir'de gerçekleştirdik. Bir açılış adına önemli bir etkinlik oldu ve önemli bir organizasyon oldu, çünkü Karaburun Plajının bu sezonun ilk açılışı ve bu kapsamda da senatomuzun ilk gününde biz plajımızın tanıtımı çerçevesinde burada bulunduk. Aynı zamanda da üniversite yönetimi olarak da şehrimize, ilçemize destek vermiş olalım düşüncesiyle buraya geldik.

Tabii Karaburun Plajı Konya için ülkemiz için çok kıymetli son dönemlerde de çok fazla kamp yapmaya gelen ve daha fazla ulusal ve uluslararası turist çeken bir bölge haline gelmiş durumda biz de bugün burada arkadaşlarımızla birlikte plajı gezme ve görme imkânımız oldu. Çok nezih bir ortam oluşturulmuş bütün turistleri buraya davet ediyoruz öncelikle, şehrimizin göz bebeği biz bu tür doğa güzelliklerimizi koruyarak ve tarihi alanlarımıza değer vererek ancak gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakabiliriz. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Adil Bayındır’a bizi misafir ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz olarak Beyşehir’de bize gösterilen ilgi alaka her zaman üst düzey olmuştur. Üniversitemizin de en fazla birimlerinin olduğu bir şehirdir. Bizim görmüş olduğumuz ilgi alakayı eminim ki bütün burayı ziyaret edecekler misafirler de görmekte ve göreceklerdir. Güzel bir alan olmuş, ferah bir ortam herkesi de davet ediyoruz.” Dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Selçuk, Üniversitesi’nin, Senato, Toplantısı, Beyşehir’de, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı