Haber Detayı
23 Aralık 2023 - Cumartesi 14:40 Bu haber 79172 kez okundu
 
Şenyurt, 'Ben Seçime Kazanmak İçin Giriyorum'
BEYŞEHİR - CHP Beyşehir Belediye Başkan Adayı Eczacı Rıdvan Şenyurt basın açıklaması ile adaylığını açıkladı.
Siyaset Haberi
Şenyurt, 'Ben Seçime Kazanmak İçin Giriyorum'

BEYŞEHİR - CHP Beyşehir Belediye Başkan Adayı Eczacı Rıdvan Şenyurt basın açıklaması ile adaylığını açıkladı.

Şenyurt; Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatında partililerin katıldığı programda basın açıklamasında bulunarak PM’de yapılan toplantıda, bu onurlu görev tarafıma verildi. Ben 6 ay önce milletvekili adaylığı yaptığım dönemde söylediğim bir söz vardı. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi bize emanet, Gazi Mustafa Kemal önderimizin bize emanet olan partide aday olabilmek bile benim için bir onur meselesiydi. Bugün aynı onuru yaşıyorum.

        Tabi ulusal siyasetle, yerel siyasetin farkını biliyorum. Burada 7 sene ilçe başkanlığı görevi yaptım, hatta 7 seneyi aşkındır, gezmediğim bir belde, köy ve mahalle kalmadı. Sağ olsunlar her zaman değerli hemşerilerimin teveccühlerini hissediyorum.

Şimdi ben neden aday oldum?

        Bir kere Beyşehir’de sosyal belediyeciliğin tanıtılması lazım. Bizim çıkış noktamız Beyşehir’e sosyal belediyeciliği getirmek. Ne demek bu sosyal belediyecilik? Belediyecilik hizmeti deyince maalesef, bölgemizde yol yaptı, park çalışması yaptı, refüj çalışması yaptı bunlar anlaşılıyor. Böyle değil, biz Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı olarak değerli yol arkadaşlarımla birlikte anlatacağız. Okula giderken ayakkabısı su alarak hasta olan çocuğun derdi de benim derdim olacak, buraya milyonlarca dolar yatırım yapıp istihdam yaratıp, katma değer üreten değerli işadamlarımızın derdi de benim derdim olacak. Sosyal belediyecilik kısaca budur arkadaşlar.

         Eğer bir hanımefendimiz, bir bacımız, bir ablamız, bir teyzemiz, eğer akşam eve geldiğinde çocuklarının önüne bir yemek koyma telaşı, bir yemek koyma endişesi yaşıyorsa buda benim sorumluluğumda ve bu derdi de ben yükleneceğim. Bugün bu cennet vatana hizmet etmiş belediye başkanı olarak; bu dünyadan göçmüş değerli belediye başkanlarımızı rahmetle anıyorum. Şu anda yaşayan belediye başkanlarımızı da sevgi, saygı ve hürmetle sağlık afiyet diliyorum. Bizim hiçbir kimseyle sorunumuz yok. Ama Beyşehir’de bir şeyler yanlış yapıldı. Beyşehir’de sosyal belediyecilik kültürü bu memlekette gelişmedi maalesef. Biz geldiğimiz zaman İnşallah, halkımız bize teveccüh gösterdiği zaman, bu güzel şehri, tüm kılcallarına kadar, belediyecilik hizmeti nasıl hissedilir biz bunun için buradayız. Ve inanın ben bu seçimi kazanmak için giriyorum.

          Bizim hiç kimseyle derdimiz olmayacak, çünkü beni herkes bilir. Ben 8 yıla yakın ilçe başkanlığı görevi yaptım, 25 yıldır da mesleğimi yapıyorum. Bir Allah’ın kulu diyemez ki, beni ideolojik görüşümden, partimden dolayı ayrıştırdı, bende böyle bir şey yok. Ak Partili vatandaşta benim vatandaşım, Milliyetçi Hareket Partili vatandaşımızda benim vatandaşım. İyi Partililerde benim vatandaşım, Refah Partililerde benim vatandaşım, ben herkese eşit mesafede bakarım. Yeter ki samimiyet olsun, bu bakımdan, 55 bin seçmenimizin, 80 bin insanımızın oylarına talibim.

         Biz fotoğraf çekip, yaptığımız yolları da sosyal medyada, gazetede, şurda burda  paylaşmayacağız. Bu insanların aklıyla alay etmeyeceğiz. Benim asli vazifem nedir o yolu yapmak. Benim asli vazifem nedir bu insanların vakit geçirmesi için alan yapmak burada. Ben bunları asli vazife olarak bu halka lütuf olarak sunmayacağım. İnşallah hep birlikte inanın buna bu seçimden galip geleceğiz. Yeter ki benim ilçe teşkilatımın inancını sizlerde paylaşın. Güzel günler göreceğiz, bu cennet vatanı daha güzel yaşanabilir bir Beyşehir olarak imar edeceğiz.

          Rıdvan Şenyurt seçimden önce burada yaşayan bir esnaftı, sandıklar kapatıldıktan sonra da Rıdvan Şenyurt burada yaşayacak. Rıdvan Şenyurt siyaset yaparken bunları biliyor. Ben, bu vatandaşın hangi partiden olursa olsun, kırmadan, dökmeden, oyuna talibim. Çünkü ben seçilsem de, seçilemesem de bu memlekette yaşayacağım. Benim hiçbir kimseyle kırgınlığım olmaması lazım. Ben sokakta selam veremeyeceğim bir söz söylediğim zaman o beni üzer. O yüzden bundan emin olun, burada farklı bir anlayışla, farklı bir vizyonla, belediyecilik hizmetini, bu memlekete tanıtacağım.

 Ve şu sloganla yola çıkıyoruz:

Bu cennet vatan Rıdvan Şenyurt ile daha “ŞEN bir YURT” olacak.

         CHP Konya il başkan yardımcısı Hulisi Ağmaz’da yaptığı konuşmada; Biz Rıdvan başkanı 7 yıldır ilçe yönetiminde, yıllardır Beyşehir’in çocuğu olarak, Krelili ve İçerişehirli olarak biliyoruz, mert ve delikanlı bir kişi olarak biliyoruz. Sefa başkan her türlü fedakarlığı yaparak çalışıyor, ilçe yönetimi her türlü fedakarlığı yaparak çalışıyor. Bizim sizden isteğimiz; Rıdvan başkanla bundan sonra, bu Beyşehir’de oyumuzu, gücümüzü, 1974’lü 1977’li yıllardaki gibi bizim hamurumuzda, mayamızda sosyal demokratlık var, Atatürkçülük var, altı ok var, altı okun biride milliyetçilik var biz ne milliyetsiz bir partiyiz, ne Cumhuriyetsiz bir partiyiz, ne devletsiz partiyiz, biz bu ülkeyi hem kurduk. Hem kurtardık. Birileri gibi ne tarih olacağız, nede tarih yazacağımız gibi bir iddiamız yok.

           Başkanın iddiası doğrudur, biz Beyşehir’de gerçekten tarih yazmalıyız, tarih yazacağız. Ben partililerimizden bir isteğim var. Bizim adayımız var, artık bundan sonra başka bir partinin adayının arkasında lütfen koşmayalım. Artık partimize sahip çıkacağız, gerçek gücümüzü göreceğiz, bizde artık Beyşehir’in makûs tarihini başkanımla İnşallah yeneceğiz.

           Beyşehir İlçe başkanı Sefa Akar’da yaptığı konuşmada, biz burada bir avuç insanız, bir kenara yazın tarihe tanıklık edeceksiniz. Bugün Beyşehir’de yerel yönetimlerin, değişmeye başladığı tarihtir. Her türlü denklemde kantara çıkmaya hazırız. Buyurun aday profili ise 7 yıldır kamuoyu önünde olan bir insan,  ilçe başkanlığı yapmış, milletvekili adaylığı yapmış insan. Ama bizim asıl bir hedefimiz var. Beyşehir’de siyasetin düzlemini değiştirmek istiyoruz. Çamur siyasetini bırakalım, isim siyasetini bırakalım, üçüncü sınıf insanlar kişileri, ikinci sınıf insanlar olayları, birinci sınıf insanlar fikirleri konuşurlar.

           CHP Beyşehir ilçe örgütü, projeleri ile yarışacak, karşımızdaki aday olan arkadaşlarımızın tamamıda projeleri ile dikkat çekmesini isterim. Ayağı yere basan, sağlam, bu şehre artı değer katacak olan her türlü profilde biz varız. Biz burada genel siyaset yapmayacağız. Biz Beyşehir’i tanıyoruz. Biraz önce Rıdvan Beyin söylediği Beyşehirli olması, seçimden önce de Beyşehir’deydi, seçimden sonra da Beyşehir’de olacak. Belediye başkanlığını kazandıktan sonra da, belediye başkanlığından sonra da Beyşehir’de olacak. Genç bir kadroyla sahada olacağız, her türlü eleştiriye, her türlü öneriye açığız. Bir tek şeye kapalıyız, asla ve asla çamur siyaseti ve siyaset düzlemini farklı yerlere çekmelerine müsaade etmeyeceğiz. Oralara gitmeyeceğiz. Bu bir genel seçim değil biz burada ne cumhurbaşkanı seçiyoruz, ne milletvekili seçiyoruz.

           Bizim kamuoyundan ve seçmenden istediğimiz de tek şey aday profilini kantara koysun, projelerini kantara koysun, herkes sözünde durabileceği şeyleri yapsın, oyunu aklıyla mantığıyla kullansın. Biz bu kamuoyuna, Beyşehir’e güveniyoruz, Beyşehir yanlış yapmaz.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Şenyurt,, 'Ben, Seçime, Kazanmak, İçin, Giriyorum',
Yorumlar
Haber Yazılımı