Haber Detayı
18 Temmuz 2021 - Pazar 12:17 Bu haber 5578 kez okundu
 
Sonsuz Şükran Köyü’nde “Sonsuzluğun Sesi” Sanat Evi Ve Atölye Açılıyor
HÜYÜK - Hüyük'e bağlı Çavuş Mahallesi’nde kurulu bulunan Sonsuz Şükran Köyü’nde ‘Sonsuzluğun Sesi’ Sanat Evi ve Atölye, 19 Temmuz Pazartesi günü açılıyor. Atölye, üniversitelerin açılacağı tarihe kadar açık kalacak.
Eğitim-Kültür Haberi
Sonsuz Şükran Köyü’nde “Sonsuzluğun Sesi” Sanat Evi Ve Atölye Açılıyor

HÜYÜK - Hüyük'e bağlı Çavuş Mahallesi’nde kurulu bulunan Sonsuz Şükran Köyü’nde ‘Sonsuzluğun Sesi’ Sanat Evi ve Atölye, 19 Temmuz Pazartesi günü açılıyor. Atölye, üniversitelerin açılacağı tarihe kadar açık kalacak.

Köydeki sanatçıların desteğiyle açılacak “sonsuzluğun sesi” sergisinde Emrah Ateşli, Hülya Avunduk, Kamer Batıoğlu, Sevgi Erdaha, Hicran Fırat, Vedat Berk Fırat, Meltem Gikas, İbrahim Göksungur, Serap Gümüşoğlu, Meral Aran Kaysı, Merve Şahin, İlknur Şanal ve Fatoş Yalçınkaya gibi isimlere ait resim, heykel ve fotoğraf sanatı eserleri Galeri Binyıl Küratörü İlknur Şanal’ın düzenlemesiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sanatçı, Sanat Galeristi İlknur Şanal, 11 yıl önce Sonsuz Şükran Köyü’ne Kurucu Mehmet Taşdiken tarafından davet edildiğinde, ütopik bir hayal kurmuş ve bugün bu hayalini yaşama katıyor. Dünyadan ve Türkiye’den farklı sanat disiplinleri sanatçılarına açık, uluslararası gezilebilen sanat evini ve zaman içinde bölge çocuklarına hizmet verecek sanat atölyesini açıyor.

Diğer bir hayali ise, ‘Anadolu’nun en sıklıkla gezileceğine inandığı bir sanat evi olması. Şanal, ‘Sonsuzluğun muhteşem renk dünyasında kendinize sanatla yer bulun, hayal kurun’ diyerek sanatseverlere ve sanatçılara çağrıda bulunuyor. Tüm sanat dallarının katılımına açık sanat evi ve uluslararası sanat köyünün kerpiç evlerinde ve derneğin köy odalarında yaşayarak üretebilmek ve huzurunu paylaşabilmek istiyor. Genç, usta ayrımı yapmadan tüm sanat dallarındaki sanatçılarla Sonsuzluğun Sesi mesajıyla buluşacaklarını belirtiyor ve şunları ekliyor:

“Sonsuz hayalleriniz varsa gelin ve bizi ziyaret edin. Sanatseverler SŞK.site ana sayfasından telefon, whatsappla iletişime geçip youtube video kanalına ulaşabiliyor. Kolay ve halka açık gezilebilmesiyle dikkat çeken Sonsuz Şükran Köyü Anadolu Selçuklu mimarisinde yapılmış kerpiç evlerimizi dolaşırken Hüyük ormanına bitişik sanat evimize ulaşılabilecek. Sonsuzluğun sesi sanat evi ile sanatın demokratikleşmesini her eve, her işe ulaşmasını hedefliyoruz. Resim, heykel, fotoğraf, baskı, tasarım, seramik, tekstil sanat eserlerini 1999’da kurduğumuz Uluslararası Galeri Binyıl tecrübesiyle bütünleştirerek bizleri dünya sanatıyla ve Türkiye’nin tam orta noktasında bulunan Çavuş Mahallesi, Hüyük Konya’da sanatseverler, destekleyecek iş insanları, halk ve çocuklar buluşturacak. ‘Özellikle ağaç yaşken eğilir’ der atalarımız. Bizim geleceğimiz çocuklarımıza sanatın varlığını, görüşlerinin zenginleşeceği, geniş dimağlarının, hayallerinin gelişmesini, el beyin odaklamasını sağlayacak etkinlikler zinciri oluşturabilmek için ‘elden ele’ diyoruz. Çocukluğum Anadolu’da geçti. Anadolu’dan beslenerek büyüdüm. MSGSÜ’de okudum şimdi ise köyümde halk ile bütünleşmeye, paylaşmaya geldim. ‘Sonsuzluğun Sesi’ teması için sanatçılar eser ürettiler. Sonsuzluğu açarsak, gece, gündüz, tezatlar. Kadının döngüsü; doğuş ve tekrar hayatın devamı… Yaşamın başlangıcı ve devamı… Bu bağlamda sanatçılar hem yaşanılan süreçten hem de yaşananları irdeleyerek boşluk duygusunun içinde hayallerine odaklanarak ürettiler ve üretecekler. Dünyada bir örneği yapılmamış çok özel sanat köyü olan Sonsuz Şükran Köyü ayrıcalığında sergiler, sanatçıların oluşturduğu heykellerle ve arazi sanatı örnekleriyle bezenmiştir.”

6-14 YAŞ ARALIĞINDAKİ ÇOCUKLARA YÖNELİK SANAT ATÖLYESİ

Öte yandan, Sonsuz Şükran Köyü’nde 19-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında da Sonsuz Şükran Köyü sanatçıları ile birlikte çocuklarla sanat atölyesi açılacak. 6-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik açılacak olan atölyeden ücretsiz olarak istifade edilebilecek.

Köyde, sanat atölyesi faaliyetleri 19 Temmuz’da 12.00-13.00 ile 17.00-18.00, 20 Temmuz’da 16.30-17.30 ve 17.30-18.30, 22 Temmuz’da 11.00-12.00 ile 16.00-17.00, 24 Temmuz günü ise 11.00-12.00 ile 17.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Sonsuz, Şükran, Köyü’nde, “Sonsuzluğun, Sesi”, Sanat, Evi, Ve, Atölye, Açılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı