Haber Detayı
13 Mayıs 2022 - Cuma 11:23 Bu haber 9068 kez okundu
 
SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi
BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ilk mezunu 25 öğrenci törenle uğurladı.
Eğitim-Kültür Haberi
SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ilk mezunu 25 öğrenci törenle uğurladı.

Mezuniyet Programına Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, Uygulamalı Bilimler Yüksek okulu Müdürü Prof.Dr. Gülsüm Baştuğ, Beyşehir ve Huğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürleri, , akademisyenler, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Turizm Rehberliği Bölümü ve Fakülte Birincisi Dilara Görücü konuşma yaptı.

Görücü konuşmasında; okula başladığı zaman yaşadığı heyecanından, dört yıllık lisans eğitimi boyunca edindiği tecrübelerden ve güzel anılardan, mesleki olarak kazanımlarından ve fakültenin ilk mezunu olmanın gururundan bahsetti. Görücü, eğitimi süresince kendisinden desteklerini esirgemeyen, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mustafa Arslan’a, akademik personele, idari personeline ve ailesine teşekkür etti.

Görücünün konuşmasının ardından, Turizm Rehberlik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mustafa Arslan konuşmasında; “Bizler 2018 yılında ilk rehberlik bölümüne öğrenci kabul ettiğimizde çok mutlu olmuştuk. Ogün mutluluğumuz ne kadar çoksa, bugün bu ilk rehberleri göndermede hüznümüzde o kadar fazladır. Değerli rehberlerimiz ülkemizin en önemli yada en donanımlı insanları olmaya aday oldunuz, böylelikle zor bir işe soyundunuz. Kıymetli rehberlerim bu fakültede eğitim sürecinde ben ve arkadaşlarım olarak tek bir şeyi öğretmeye çalıştık. Bu soru sormak ve sorgulamaktı sizin de bildiğiniz gibi. Siz bunu öğrendikten sonra, bize en kolay iş olan bu sorulara nerde cevap bulacağınızı göstermek kalmıştı. O yüzden bunu başarılı bir şekilde geçirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Biz sizlerden eğitim hayatı boyunca razıydık, Allah’ta sizden razı olsun” dedi.

Daha sonra Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman mezun öğrencilerimizi tebrik eden konuşmasında; “Şu manzarayı temaşa ederken kendi okul yıllarıma döndüm. Bu heyecanı kıymetli gençlerimde görüyorum. Bu arkadaşlar geleceği bizlere hazırlayacak, biz nasıl ki çabalarımızla ülkemize katkı verdiysek, nesil bu al bayrağın altında konuşmayı yapabiliyorsak, işte bu gençlerde bize ilerde bunları sağlayacaklarından eminim. Çünkü okulumuz bu gençlere öncelikle vatanlarına sahip çıkmasını, öncelikle anne, babalarına hürmet etmesini, onları bir meşale gibi sürekli yanlarında taşımalarını öğrettik. Biz onlara sürekli sizlerden aldığımız emanetler olarak baktık. Bugün emanetleri gerçek sahiplerine verme günüdür. İyiki buradasınız. Biz onlara gelecek sizlerin korkmayın, yürüyün durmayın, yorulduğunuzda sakın ola durup geriye bakmayın. Çünkü ilerledikçe var olacaksınız. Buda sizleri ülkenin en güzel yerlerinde hizmet etmeye götürecektir” dedi.

Konuşmaların ardından, protokol ve okul birincisi Görücü’nün ailesi ile birlikte mezuniyet kütüğüne birincilik plaketini çaktı.

Daha sonra, öğrenciler, onur ve mezuniyet belgelerini protokol üyelerinin ve hocalarının elinden aldı. Öğrenciler mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya atarak kutladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: SÜ, Beyşehir, Ali, Akkanat, Turizm, Fakültesi, İlk, Mezunlarını, Verdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı