Haber Detayı
11 Mayıs 2021 - Salı 10:28 Bu haber 5774 kez okundu
 
Tarım Ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Sürpriz Ziyaret
BEYŞEHİR - Konya’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli, Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Güncel Haberi
Tarım Ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Sürpriz Ziyaret

BEYŞEHİR - Konya’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli, Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Bakan Pakdemirli, kendisine eşlik eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez ile birlikte Konya’da Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nı gezdi. Burada milli parklar ekiplerinin tedavi ettiği bir şahini doğaya bırakan Pakdemirli alana fidan dikimi de gerçekleştirdi.

TARİHİ EŞREFOĞLU CAMİİ VE HUĞLU AV TÜFEKLERİ KOOPERATİFİ ZİYARETLERİ

Pakdemirli’nin Konya’da daha sonraki gezi durakları Beyşehir ve Derebucak ilçeleri oldu.

Beyşehir’de dünya kültür mirası geçici listesinde yer alan tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret eden Pakdemirli’ye ibadethanenin tarihçesi hakkında bilgiler verildi.

Bakan Pakdemirli, av tüfeği üretiminin önde gelen merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde bulunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’ni de ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Naci Tanık, Pakdemirli’ye av tüfeği üretimi ve fabrika hakkında bilgiler verdi, ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

PAKDEMİRLİ DEREBUCAK’TA

Pakdemirli daha sonra Derebucak ilçesini ziyaret etti. Derebucak’ta geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçen Gembos Fasülye Eleme ve Paketleme Tesisi’ni gezen ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Kısa, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aybars Yiğit ile Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Orhan Bozkurt’tan tesisler hakkında bilgiler alan Bakan Pakdemirli, daha sonra Çamlık Mağaraları Tabiat Alanı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgiler aldı.

ZİYARETLERDE BASIN TAKİBİ OLMADI...

Bakan Pakdemirli’nin gün içerisindeki Konya ve ilçelerine yönelik temasları resmi bir ziyaret programı olmadığı için basın mensuplarının takibi olmadan gerçekleştirildi.

TARİHİ CAMİ ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR PAYLAŞTI...

Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Beyşehir'deki tarihi Eşrefoğlu Camisi ziyaretine ilişkin olarak, “Konya’da Selçuklu ve beylikler döneminin en nadide eserlerinden Eşrefoğlu Camii’ni ziyaret ettik. Camii günümüzde de özgünlüğünü korumaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Tarım, Ve, Orman, Bakanı, Pakdemirli'den, Sürpriz, Ziyaret,
Yorumlar
Haber Yazılımı