Haber Detayı
03 Aralık 2022 - Cumartesi 15:29 Bu haber 5660 kez okundu
 
TOBB Beyşehir’e Ana Okulu Yaptıracak
BEYŞEHİR - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Beyşehir’e bağımsız bir ana okulu yaptırılacağı bildirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
TOBB Beyşehir’e Ana Okulu Yaptıracak

BEYŞEHİR - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Beyşehir’e bağımsız bir ana okulu yaptırılacağı bildirildi.

Bir süre önce TOBB tarafından Konya’da il ve ilçe oda-borsa meclis üyeleriyle gerçekleştirilen istişare toplantısında aralarında Beyşehir’in de olduğu 9 ilçeye okul kazandırılacağının müjdesi verilmişti.

Katıldığı toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya’daki tüm oda ve borsa başkanlarının talebiyle Beyşehir, Seydişehir, Akşehir, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Ereğli, Ilgın ve Karapınar ilçelerine yaptırılacak okul binalarının hayırlı olması dileğinde bulunmuştu.

TOBB tarafından Beyşehir’e yaptırılması planlanan okulun ise bağımsız bir ana okulu olduğu ve Müftü Mahallesi’ne kazandırılacağı belirtildi.

KONUK’TAN TOBB’A TEŞEKKÜR

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, TOBB’un sözkonusu okul projesiyle ilgili olarak, “Buradan TOBB’a ve Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum. İnşallah okulu TOBB yaptıracak. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak arsa sorununu çözdük. 3 nolu sağlık ocağının ön tarafında bir okul arsası çıkardık, oradan gerekli izinlerimizi aldık. Bakanlığımıza tahsisi yapıldı. İnşallah, burada bir bağımsız ana okulu Müftü mahallemize hitap etmiş bir şekilde yapılmış olacak.” diye konuştu.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Konuk, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul öncesi eğitimi çok önemsediklerinin de altını çizerken, bu konuda ilçedeki tüm imkanları seferber etme niyetinde olduklarını da belirterek, “Ana okullarında şunu önemsiyoruz. Daha önce de bahsetmiştim. En yakın okulunda, bu lise de olabilir, meslek lisesi de olabilir, ortaokul ya da ilkokul da olabilir. Bütün okulların içerisinde gerekirse ana okullarını açarak evlerine en yakın okulda çocuklarımızın ana okulu eğitimlerini almasını önemsiyoruz. Sadece 4-5 yaş grubu değil, 36 aylıktan sonraki çocuklarımızın da ana okulu ile tanışmasını ve ilçemizdeki ana okulu oranımızı artırmak için çaba gösteriyoruz. İnşallah 5-6 yaş grubunda yani 60-72 ay grubunda hedefimiz; yüzde yüzdür. Bu noktada ulaşamadığımız öğrenci kalmayacak inşallah.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: TOBB, Beyşehir’e, Ana, Okulu, Yaptıracak,
Yorumlar
Haber Yazılımı