Haber Detayı
13 Aralık 2021 - Pazartesi 10:25 Bu haber 5581 kez okundu
 
Üç Kuşak Efsane Kadro, Yıllar Sonra Tekrar Buluştu!
BEYŞEHİR - Bir zamanlar Beyşehirspor tarihine adını altın harflerle yazdırmış futbolcular, yıllar sonra amatör müsabakada tekrar biraraya geldi, formalarını yeniden giydi.
- Haberi
Üç Kuşak Efsane Kadro, Yıllar Sonra Tekrar Buluştu!

BEYŞEHİR - Bir zamanlar Beyşehirspor tarihine adını altın harflerle yazdırmış futbolcular, yıllar sonra amatör müsabakada tekrar biraraya geldi, formalarını yeniden giydi.

Konya’da amatör liglerin köklü takımlarından şimdiki adıyla Beyşehir Belediyespor, eski ismiyle Beyşehirspor’da bugüne kadar forma giymiş isimler, 75’inci Yıl Cumhuriyet Stadyumu’nda oynanan Beyşehir-Alibeyhüyüğü maçını birlikte izlemek için protokol tribünunde buluştu, devre arasında ise kulüp yöneticileri tarafından getirilen formalarını yeniden giymenin mutluluğunu yaşadı. Adeta eski günlere giden futbolcular, kısa süreli de olsa o günleri hep birlikte yad etti.

Bu isimler arasında o zamanki adıyla Beyşehirspor'da bir zamanlar top koşturan futbolculardan olan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da vardı.

O da diğer eski futbolcu arkadaşları gibi mavi-beyazlı formayı yeniden giymenin onur ve tatlı heyecanını yaşadı. Arkadaşlarıyla birlikte aynı forma altında günün anısına toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi, sonrasında ise tribünlerdeki vefakar Beyşehir taraftarını birlikte selamladı.

Beyşehirli seyirciler de bu nostaljik ve özlem duyulan tabloya alkışlarla destek verdi. Sürpriz seromonide bugün artık hayatta olmayan isimler de unutulmadı, rahmetle anıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, duygusal anların yaşandığı dakikalarda bazıları aynı formayı birlikte giydiği, top koşturduğu eski takım arkadaşı olan eski isimlerle beraber formalarını yeniden giymesinin ardından yaptığı açıklamada, gözleri dolu dolu olarak konuştu:

“Şu anda bizim büyüklerimiz var aramızda, bizim dün hayranlıkla izlediğimiz Fahri abim, Ercan abim, bizim lakabıyla söyleyelim Cinali abim, bir de Ali Geviş rahmetliyi analım, Sırrı Bülbül abimi ve Kandemir kardeşimi benim takım arkadaşımı rahmetle anıyorum" cümlelerine yer verdi.

Bayındır, şöyle devam etti: "Şurada aynı kadroda oynadığım, bir sürü arkadaşım var Gürol, Aydın, Ertuğrul benim kuşağımı söylüyorum, bizden sonraki kuşakla beraber şu an 3 tane kuşak Beyşehirspor’da futbol oynamış, Beyşehirspor tarihine adını yazdırmış, tarihe mal olmuş güzel adamlarla beraber olmanın onuru gururu ve heyecanı içinde bu sözleri söylemeye gayret ediyorum, hatta işin aslı gözlerim doluyor.

Çünkü aklıma o sahalarda verdiğimiz mücadelede ‘birimiz, hepimiz’ sloganı ile oynadığımız güzel abilerimiz, büyük abilerimizden öğrendiğimiz bize futbolun terbiyesini öğreten Ali Muslu, Fuat abi, Mustafa abi, bizim Beştoy abimiz bir sürü büyüğümüz var, belki unuttuğum varsa bağışlasınlar” ifadelerini kullandı.

Birlikte sahalarda top koşturdukları büyüklerinden hep terbiye öğrendiklerini vurgulayan Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü:

BUNDAN SONRAKİ KUŞAKLARA DA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ!

“Cinali abimiz dedik, Ali Geviş dedik, Ercan abi dedik, Sırrı abi dedik, biz onlardan terbiye öğrendik, futbolun sahada ayakla oynandığını, akılla oynandığını, centilmenlik olduğunu, bedensel gücü kardeş kardeşe, rakibi de kardeş sayarak kullanmadığımızı, oyun içinde darbe almışsak birbirimizi kaldırdığımızı unutmadık. Biz böyle öğrendik; futbolun böyle olması lazım. Adını, formanın adını söylüyorum; Beyşehirspor’un nasıl bir halkın temsili yapıldığını bilerek oynadık, hepsini yanımızda hissederek oynadık, şampiyonluklar oldu, mağlubiyetler, galibiyetler oldu. Bizim büyüklerimizden öğrendiğimiz tevazuyu kaybetmemekti. Sahadan ayrılırken yenileni kucaklamaktı.

Yeneni tebrik etmekti, böyle bir felsefenin adamı olduk, hep de hayatımızda da bu bizim şiarımız oldu. Bütün arkadaşlarımda da izlenimim odur, hep birbirimizden kopmadık, görüşürüz, bizden sonraki kuşaklarımız da öyle oluyor, öyle oldular, aramızdalar. Bundan sonraki kuşaklarımızdan da beklediğimiz; taşıdıkları formanın o Orta Anadolu’nun ortasında Allah’ın lütfunu esirgemediği bir Beyşehir Gölü’nün kenarında kurulmuş, yıllarca, asırlarca şehir olmuş, Beyşehir’in evladı olduğunu unutmamalarını onlara buradan tavsiye ediyorum.

Zira taşıdığımız ünvan sıradan bir unvan değil hepimizin. O yüzden Beyşehir’in gelecekte yetişen nesillerine şu tablonun örnek olmasını istiyorum, ben büyüklerime buraya katıldığı için teşekkür ediyorum. Gurur duyduk.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Üç, Kuşak, Efsane, Kadro,, Yıllar, Sonra, Tekrar, Buluştu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı