Haber Detayı
12 Temmuz 2021 - Pazartesi 10:08 Bu haber 5355 kez okundu
 
Yardım faaliyetleri hız kesmeden sürüyor
BEYŞEHİR - İnsani Yardım Derneği (İHH) Beyşehir Temsilciliği’nin Afrika’da “Eşrefoğlu su kuyusu” projesi kapsamında açtığı su kuyusu sayısının 5’e ulaştığı bildirildi.
Yaşam Haberi
Yardım faaliyetleri hız kesmeden sürüyor

BEYŞEHİR - İnsani Yardım Derneği (İHH) Beyşehir Temsilciliği’nin Afrika’da “Eşrefoğlu su kuyusu” projesi kapsamında açtığı su kuyusu sayısının 5’e ulaştığı bildirildi.

İHH Beyşehir Temsilcisi Lokman Öksüz, yaptığı açıklamada, dernek olarak son bir yıldır süren faaliyetleri değerlendirdi.

Göreve geldiklerinde 1 olan yetim sponsoru sayısının 250, 3 olan kurban bağışı sayısını 60’a ulaştırdıklarını anlatan Öksüz, Eşrefoğlu Su Kuyusu projesi kapsamında ise Afrika’da 5 su kuyusu birden açtıklarını söyledi.

Öksüz, Beyşehir İHH olarak gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışına giderek yardım faaliyetlerinin bizzat içerisinde olduklarını kaydetti.

Yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla İHH olarak yurt içi ve yurt dışı kurban bedellerinin de bin 200 lira olarak belirlendiğini vurgulayan Öksüz, yapılan yardım ve desteklerin emin, güvenilir ve ehil kişilerce yerine ulaştırıldığını belirtti.

Öksüz, İHH Kadın Kolları olarak gönüllüler tarafından göl kenarındaki Vuslat Parkı’nda ise cumartesi günleri saat 10.30 ila 19.00 arasında açtıkları hayır çarşısı ile yardım faaliyetlerine burada da başladıklarını belirtti.

Öksüz, şunları kaydetti: “29 yıl önce Bosna savaşı ile gönülden gelen bir kıvılcımla başlayan bir hareketle kurulan İHH (İnsani Yardım Beyşehir) bugün vatandaşlarımızın güveniyle, verdiği destek ve yaptığı yardımlarla 65 ülkede kurban kesim faaliyetlerinin yanısıra diğer konularda da din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım faaliyetlerini sürdürüyoruz.

Gönül esasına dayalı kulun duası ile Rabbin rızasını kazanmak için çıktığımız bu kutlu yolda Beyşehirli hemşerilerimize ve yardımsever kardeşlerimize destekleri sebebiyle teşekkür ediyoruz. Bu arada, yaklaşan kurban bayramlarını da şimdiden tebrik ediyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yardım, faaliyetleri, hız, kesmeden, sürüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı