Bayındır “Karaburun Plajı Daha Korunaklı Ve Kullanışlı Hale Gelecektir”

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ilçede önemli projeler arasında yer alan Karaburun plajı için yapılan algı operasyonlarına ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Başkan Bayındır yaptığı açıklamada, “Milli Park sahası içerisinde yer alan Karaburun Plajının sürdürülebilir özeliklerini sağlamak aynı zamanda koruma kullanma dengesini gözeterek hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, Projenin Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin kıymetli akademisyenleriyle birlikte hazırladıklarını dile getirdi.

Başkan, “Beyşehir Gölü’nün Karaburun mevkiindeki 188 hektarlık alana yapmayı planladığımız göl, doğa ve ormanla bütünleşecek projemiz kapsamında Plaj,  marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesislerin yer alacak ve daha önce de ifade ettiğim gibi kesinlikle herhangi bir ağaç kesimi olmayacak veya doğaya zarar verecek betonarme bir yapı bulunmayacaktır. Doğaya uygun ahşap yapılaşmalarda çivi dahi çakılmadan birbirine geçme düzen ile inşa edilecektir.  Aynı zamanda mevcut yeşil alan ve ağaç sayısı proje kapsamında artırılacak, plajın kumu atıklardan tamamen arındırılacaktır. Karaburun plajı ziyaretçilerinin can güvenliği için ahşap gözetleme kuleleri kurulacak, şezlong, şemsiye gibi plaj malzemeleri yerleştirilecektir. Bu proje hayata geçtiğinde şuan atıl durumda olan Beyşehir Gölü’nün gözbebeği Karaburun Plajı daha korunaklı ve kullanışlı hale gelecektir.

2020 yılı öncesinde sorumluluğu Belediyemizde olmayan Karaburun Plajı çevre kirliliği ve bakımsızlıktan dolayı vatandaşımız tarafından kullanılamıyor ve sürekli şikâyet ediliyordu.  Bu süreçte de alanda kirliliğin önüne geçmek ve bölgeyi korumak adına sürekli temizlik ve bakım çalışmalarını yine Belediyemizin yaptığını bilmenizi isterim.

Ömrüm boyunca Beyşehir Gölü ve çevresinin korunması için mücadele ettiğimi, bu şehirde 1 milyondan fazla ağaç diktiğimi, bölgenin yeşil ve doğa dokusunun korunması ve artırılması adına halen çalışmalarımızın devam ettiğini tüm hemşerilerim bilmektedir. Emin olun Karaburun plajı projesi de bölgenin yeşili arttıracak ve daha korunaklı ve kullanışlı hale getirecektir.

Dağını, taşını her sokağını adım adım bildiğim, bu şehrin insanına her yönüyle daha modern, daha yeşil bir şehir bırakabilmek için hayatımı adadığım Beyşehir’e zarar verecek hiçbir projenin içinde yer almadım, bundan sonrada aynı düşünceyle çalışmalarımızın devam edeceğini bildirir saygılar sunarım.” şeklinde konuştu.