Beyşehir’de Güneş Tutulmasıyla Birlikte, Cemaatle 'Küsuf Namazı' Kılındı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de güneş tutulmasıyla birlikte, Tarihi Eşrefoğlu ve Merkez Çarşı Cami ve Eşrefoğlu Camii’nde Küsuf Namazı cemaatle birlikte kılındı.

Küsuf namazını kılmadan önce Çarşı Cami İmam Hatibi Adem Bademci, namazın kılınışı ve önemine binaen açıklamalarda bulundu.

Bademci; 

Küsuf namazıyla ilgili konuşan Bademci, "Yüce Rabbimiz güneşi ve ayı kendisine varlığına delil olarak bir mucize olarak yaratmıştır. Şems süresinde buyurduğu gibi ' Güneşe ve onun aydınlığına andolsun, onu izlediğinde Ay'a andolsun, onu ortaya çıkardığında gündüze andolsun' güneş ve Ay'a yemin etmiştir. Rabbim bu güzel ve özel güne bizleri kavuşturduğundan Allah'a hamd u senalar olsun."

"Küsuf namazı, Güneş tutulmasında kılınmaktadır. Husuf namazı ise Ay tutulması olduğu zaman kılınması gereken bir namaz türüdür. Küsuf, sözlükte karşılığı örtmek, kararmak anlamına gelmektedir. Hadis kaynaklarında, aralarında bazı rivayet farklılıkları bulunmakla birlikte Güneş tutulduğu zaman Hz. Peygamber'in Küsûf namazı kıldırdığını ifade eden çok sayıda hadis mevcuttur. " şeklinde konuştu.

Öğle namazına müteakip Küsuf namazını tarif eden Bademci, namazı cemaatle eda ettikten sonra İslam Ümmeti için dualar edildi.