Beyşehir derbisinde kazanan taraf yok

BEYŞEHİR - Şampiyonluk kovalayan Beyşehir Belediyespor, 1-0 yenik götürdüğü Üzümlüspor'la oynadığı karşılaşmada 89.dakikada bulduğu altın değerindeki golle mağlubiyetten son anda kurtuldu...

1-1'LERİNİ YENEMEDİLER!

Konya 1.Amatör Küme A Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi veren Beyşehir ilçesinin iki temsilcisinden lider Beyşehir Üzümlüspor ile aynı puana sahip takipçisi Beyşehir Belediyespor arasında oynanan, oldukça çekişmeli geçen, büyük bölümü kıran kırana bir mücadeleye sahne olan "Beyşehir derbisi" 1-1 sona erdi.

Her iki takım futbolcuları da sahaya bir süre önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık’ın fotoğrafının yer aldığı, ‘Ahmet Yılmaz Çalık’ı saygı ve rahmetle anıyoruz. Konyaspor’umuza başsağlığı diliyoruz” yazılı pankartı açarak çıktı.

Beyşehir 75'inci Yıl Cumhuriyet Stadyumu'nda alkışlar altında sahaya çıkan her iki takım oyuncuları, teknik heyet ve yöneticiler müsabaka başlamadan önce birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirerek tribünlere dostluk ve centilmenlik mesajları verdi.

Ardından başlayan ve zaman zaman kıran kırana geçen müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın ilk yarısı tarafların tüm gayretine rağmen golsüz sona erdi.

Ağır bir zeminde oynanan karşılaşmanın ikinci yarısına konuk takım Üzümlüspor golle başladı. 55.dakikada sahneye çıkan Berkay Tülek, ani gelişen bir Üzümlü atağında kendi topuyla ceza sahası içerisine kadar girdi, rakip oyuncuları çalımlayarak zor pozisyonda sol çaprazdan meşin yuvarlağı kaleye şutladığında takımını dış sahada 1-0 öne geçirdi.

Beraberlik golü arayışlarına giren Beyşehir Belediyespor bu gole ancak 89.dakikada cevap verebildi.

Bu dakikada bir serbest atış şansı yakalayan mavi-beyazlılarda, yapılan uzun ortada kafasıyla topu kaleye gönderen Oğuzhan Tülek takımını yenilgiden kurtaran beraberlik golünü rakip ağlarla buluşturdu.

Maçın 5 dakikalık uzatma bölümünde her iki taraf oyuncularının mücadelesi başka gol atmaya yeterli gelmedi ve müsabaka 1-1 sona erdi.