Beyşehir Gölü 700 Milyon Metreküp Yağış Aldı

BEYŞEHİR - DSİ 4.Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, Beyşehir Gölü’nün geride kalan kış dönemi ve ilkbahar mevsiminde 700 milyon metreküp yağış aldığını belirtti.

Yağışlarla vatandaşların su konusunda rahatladığını ifade eden Mehmet Ekinci, “Vatandaşımız bu yıl su açısından çok rahatladı. Bizim en büyük su kaynağımız olan Beyşehir Gölü, eylül sonu itibariyle 510 milyon metreküp eksideydik ama şu an da 202 milyon metreküp artıya geçtik.

Beyşehir’e yaklaşık 700 milyon metreküp yağış aldık. Suğla’da, Suğla depolamamız var. Orada 200 milyon metreküp suyumuz var. Bağbaşı Bozkır'da 120 milyon metreküp, Apa Barajı'nda 103 milyon metreküp suyumuz var. Konya’nın içme suyu kaynağı olan Altın Apa’da ise bizim şu an 24 milyon metreküp suyumuz var. İbrala Barajımızda şu an 40 milyon metreküp su bulunuyor. Aksaray’da ise bölgemizin en büyük barajı olan Mamasın Barajı'nda 41 milyon metreküp suyumuz var.

Bizim bölgemiz için su çok kıymetlidir, hatta şöyle bir sloganımız var ‘Su petrolden daha değerlidir'. Suyumuzu çok ekonomik bir şekilde kullanmamız lazım. Çok mu rahatız? Suyumuz çok mu fazla? Hayır rahat değiliz maalesef; ama mağduriyet yaşanmayacak boyuttayız. Tek şartımız var, suyu idareli ve ekonomik kullanmak” ifadelerine yer verdi.