Beyşehir Hükümet Konağı Nereye İnşa Edilecek?

BEYŞEHİR - Beyşehir’de bir süre önce yıkılmasına karar verilerek aynı alana yenisi yapılmak üzere yıkımı gerçekleştirilen hükümet konağının başka bir yere inşa edilmesi gündeme geldi.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin, ilçe teşkilatında gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir’e inşa edilecek yeni hükümet konağının TOKİ Başkanlığı marifetiyle yapılacağını belirtti.

TOKİ Başkanlığı ile bu konuda görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Elkin, ihalesinin yapılmasının ardından yeni hükümet konağının yeniden yapımının gündeme geleceğini söyledi.

“MEVCUT YERİNE YAPILMAMASI İSTENİYOR”

Elkin, ancak yeni hükümet konağının eski yerine yapılmamasıyla ilgili vatandaşlardan ciddi bir şikayet konusu geldiğinin altını çizerek, bu son gelişmeye ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Hükümet konağının yeriyle alakalı ciddi şekilde bir şikayet geldi; mevcut yerine olmaması gerektiği konusunda. Şu anda Hükümet caddesinin dar olduğu ve Beyşehir’e 40-50 yıl daha hizmet edecek yeni hükümet konağının şehrin içerisinden çıkarılması gerektiği ile alakalı bize telkinler geldi. Biliyorsunuz, zamanında bu kamu binalarının yapılacağı yerler ile alakalı Beyşehir siyaseti ciddi şekilde yoruldu. Gerek hastane, gerekse adliye binası konusunda olsun; ‘oraya mı, buraya mı yapılacak, şu mudur, bu mudur?’ gibi. Ciddi sıkıntılar gündeme geldi. Şimdi biz bu konuda hem kaymakamlığımızla, hem valiliğimizle hem de belediye başkanımızla istişare içerisindeyiz. Hükümet konağıyla ilgili inşallah bir planlama yapıp en kısa sürede ihalesine çıkaracağız.”