Beyşehir Türk Sanat Müziği Korosu Konsere Hazırlanıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde bir proje kapsamında yaklaşık iki ay önce kurulan Türk Sanat Müziği korosunda her meslekten insan yer alıyor.

Öğretmeninden memura, avukatından eczacısına, bankacısına kadar birçok meslek grubundan insanın bir araya gelerek oluşturduğu topluluğa kanun, ud, keman ve vurmalı çalgılar da eşlik ediyor.

Haftada iki gün toplanan Beyşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan koro, meşk usulünde yaptıkları eğitimle repertuvarlarını genişletiyor.

Koro şefi de halen organize sanayi müdürü olarak görev yapan 30 yıllık bir müzisyen olan koro, çalışmalarını Fetullah Bayır Fen Lisesi’ndeki müzik sınıfında sürdürüyor.

4 Ocak’ta bir konser programı ile Beyşehirli sanat müziği ve musiki severlerin karşısına çıkmaya ve kulakların pasını silmeye hazırlanan koro, aynı zamanda bu konser sonrasında bu alanda gerçekleştirilecek yarışmaya da katılacak.

Türk Sanat Müziği’nin Koro Şefi Mutlu Korkmaz, 30 yılı aşkın bir müzik geçmişi olduğunu belirtirken bunun 15 yılının ise koro şefi olarak devam ettiğini söyledi.

Koroda her meslek ve yaş grubundan insan olduğunu koro şefi olarak kendisinin de 16 yıldır organize sanayi müdürü olarak görev yaptığını vurgulayan Korkmaz, kurdukları koroyla birlikte 8 haftalık bir çalışmayı geride bıraktıklarını anlattı.

Bu kısa süreçte çalıştırdığı topluluğun çok iyi bir noktaya geldiğine dikkati çeken Korkmaz, “Sazende ve solist arkadaşlarımızla beraber konser vermeye hazır bir seviyeye gelebildiğimizi söylemek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN PROJESİ…

Koronun kuruluş amacından söz eden Korkmaz, çalışmalarından da bahsederek şu bilgileri verdi:

“Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığımızın bir projesi aslında bu koronun kuruluşu. İlçelerde Türk Sanat Müziği korosu kurulması istenmiş. Bu görev de bize Beyşehir’de tevdi edildi. Biz de daha önceden müziğe ilgisi olan arkadaşlarımızı, sazendeleri hepsini bir araya getirerek bir koro oluşturduk. Koro şefliğimiz eşliğinde 8 hafta gibi bir sürede 20 eseri Allah’a şükür hatasız bir şekilde geçip bir konser vermeye hazır hale geldik. Koromuzda, farklı meslek gruplarından isimler var. Koro şefi olarak ben organize sanayi bölge müdürü olarak görev yaparken, büyük bölümü eğitimci ve öğretmen arkadaşlarımız var, memur, avukat, eczacı, bankacı, çiftçi, öğrenci, serbest çalışan arkadaşlarımız var. Tabii ki aralarında üniversite yıllarında, lise yıllarında korolara katılan, enstrüman kullananlar da yer alıyor. Hepimizde az çok müzik geçmişi var ama hiç bilgisi olmayan arkadaşlarımızla da burada birleştik. Hep beraber güzel bir şeyler ortaya çıkarıyoruz. Toplumun her kesiminden ama hepsi Türk sanat musikisini seven insanlar. Hepimiz bir araya geldik ve devam ediyoruz çalışmalarımıza.”

“ÇOK İDDİALI BİR KOROYUZ”

Türk Sanat Müziği Korosu Genel Koordinatörü, Fetullah Bayır Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Cemil Güldümen de kendisinin de aynı zamanda koroda yer alan bir müzik öğretmeni olduğunu anımsatarak, “Bu iş bize tebliğ edildiğinde daha önceden de tanıdığım Mutlu Bey’e koro şefliği görevini teklif ettiğimizde sağ olsun bizi kırmadı. Kendisinin de ciddi bir müzik geçmişi var. Şu anda koro olarak çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Gerçekten bütün koro üyelerimiz, sazendelerimiz bu işe gönül verdiler. Çalışmalarımıza eksiksiz katılım sağlıyorlar. Yarışmacı bir koroyuz.

4 Ocak’ta ilk konserimizi Beyşehir’de vereceğiz. Daha sonra Konya’da bir konser vereceğiz. Konya’dan seçilen korolardan bir tanesi İstanbul civarında bir konser verecek. Akabinde orada da bir seçme yapılacak tabi hedefimiz oradan da çıkabilmek. Çıkabilirsek Ankara’da bir konser verileceği söylendi bize. Bu şekilde hedefimiz Ankara’ya kadar gitmek. Bu konuda oldukça iddialıyız ve çalışmalarımızı da bu şekilde yapıyoruz, umarım başarılı olacağız. Yaş grubu ortalamasına bakarsak 35 ve 45 civarı diyebilirim koromuzu oluşturan isimler. Ama 50 yaşına yakın koristlerimiz de var, 35 civarında koristlerimiz de var. Gayet uyum içerisinde çalışıyoruz. Gerçekten burada hiç kimse uyumu ve bütünlüğü bozmadan elinden geleni vermeye ve yapmaya çalışıyor. Beyşehir dışından gelen üyelerimiz var. Bir ritim saz ve udimiz var. Bu sazendelerimiz Seydişehir’den katılıyorlar. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Konservatuar Bölümünde öğrenim gören iki öğrenci kardeşimiz ise Konya’dan aramıza katılıyor. Çalışmalarımızı benim de görev yaptığım Fen Lisemizdeki müzik sınıfımızda yürütüyoruz. Bu anlamda bu noktada bizlere destek veren okul müdürümüz ve ilçe milli eğitim müdürümüze de çok teşekkür ediyorum.”