Beyşehirli Milli Sporcu Talha Sarı Türkiye 2’incisi Oldu

BEYŞEHİR - Konya’da devam eden Büyükler Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda Beyşehirli milli sporcu Muhammet Talha Sarı 80 kiloda Türkiye ikincisi oldu.

Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 72 ilden 745 kulübe mensup 2 bin 47 sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci gününde müsabakalarını yapan Talha Sarı rakiplerini geride bırakarak finale kadar yükseldi.

Altın madalya için çıktığı final karşılaşmasında rakibi olan İsmail Seymen Kazan’a yenilen Talha Sarı, 80 kiloda Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.

Şampiyonaya Beyşehir’den 4 sporcu katılıyor. 80 kiloda Beyşehir’den katılan bir başka tekvandocu olan Bekir Karagöz ise müsabakalarını yaptığı sırada talihsiz bir şekilde sakatlanarak turnuvaya devam edemedi.

GÖZLER SUDE VE YUNUS’TA

Şampiyonada Beyşehirli sporculardan Sude Derebağ yarın 57 kiloda madalya için ter dökecek. 87 kilodaki bir başka Beyşehirli isim olan milli sporcu Yunus Sarı ise Pazartesi günü müsabakalarını yapacak.

Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır, Türkiye şampiyonasında mücadele veren Beyşehirli milli sporcu Talha Sarı’yı elde ettiği başarıdan ötürü kutlarken, “Talha altın madalya beklediğimiz bir isimdi. Ancak, ikincilik de iyi bir başarıdır. Kendisini tebrik ediyorum. Şampiyonada madalya beklediğimiz diğer isimler olan Sude ile Yunus’a da başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.