Hüyük Çileği, Antalya YÖREX’de Görücüye Çıktı

HÜYÜK - Hüyük'ün Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescilli ürünü olan çileği Antalya YÖREX fuarda görücüye çıkarıldı.

Antalya Ticaret Borsası’nın öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te Hüyük’ün AB coğrafi işaret tescilli çileği de tanıtılıyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Muhammed Zeki Durak, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Beyşehir TSO Başkanı Mustafa Akbıyık, Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Sarı ve beraberindekilerin de  katılımıyla açılışı yapılan fuarda Hüyük çileği de görücüye çıkarıldı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin fuarda Hüyük çileğinin AB coğrafi işaret tescil belgesi almasından dolayı Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Sarı’ya teşekkür ederek bir plaket verdi.

Fuarda ülke genelinde faaliyet gösteren oda ve borsalar, kalkınma ajansları, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 400’ün üzerinde katılımcı yer alıyor.

Yerel ürünlerin tanıtımının yapıldığı, ulusal ve uluslararası market zincirleri ve e-ticaret siteleriyle iş bağlantısının sağlanacağı ikili görüşmelerin de gerçekleştirileceği YÖREX, 9-13 Ekim tarihleri arasında Antalya ANFAŞ’ta ziyarete açık olacak.