'Hüyük Hanımeli' Markalaşma Yolunda İlerliyor

HÜYÜK - Hüyük'de üretim yapan hanımlar adına oluşturulan Anadolu Üreten Kadınlar Platformu “Hüyük Hanımeli” markalaşma yolunda hızla ilerliyor.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, organik çilek üretiminin başkenti olan Hüyük ilçesinin son yıllarda daha birçok tarımsal ürünün üretildiği bir merkez haline geldiğini söyledi.

Hüyük’te üreten insanlar arasında yer alan kadının önemli rolüne dikkat çeken Başkan Çiğdem, bu anlamda yörede üreten kadınların yer aldığı bir platform oluşturulduğunu, adına da Anadolu Üreten Kadınlar Platformu “Hüyük Hanımeli” denildiğini vurguladı.

Hüyük’te üreten kadınlar olarak bir iken bugün on olduklarını, yarınsa binler haline gelineceğine inandıklarını dile getiren Başkan Çiğdem, “Ürettik, şimdi de marka oluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Hüyük’te yaşayan tüm üreten kadınları bir araya getirerek, ürettiklerinin gıda ve sağlık koşullarına elverişli ortamda işlenmesini, ambalajlanmasını ve paketlenmesini sağlayacak adımları atmaya başladıklarına dikkati çeken, Başkan Çiğdem, şunları kaydetti: “Ülke genelinde bilindik bir marka olma yolunda çaba gösteriyoruz. Bu başlattığımız hamle inşallah yakında meyvelerini de vermeye başlayacak, buna yürekten inanıyoruz. Bu çerçevede, başlattığımız üreten kadınlarımızın ürünlerinin işlenmesi ve bir Türkiye markasına dönüştürülmesi yolunda yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de düzenlediğimiz İstanbul gezisi programı oldu. Bilgi birikim ve donanımları ile bizlere yön veren iş kadını Demet Sabancı Hanımefendi ile reklam ve iletişimimizi sağlayan bu konuda alanındaki en başarılı isim olan Celal Can Algül ve Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Kalav Hanımefendi’yi katılımcı kadınlarımızla buluşturup bir araya getirdik. Markalaşma yolundaki tecrübe ve birikimlerinden üreten kadınlarımızı da istifade ettirdik. İnşallah kısa zamanda “Hüyük Hanımeli” markasını tüm Türkiye’nin tanıdığı bir marka haline dönüştürmeyi hedefliyoruz.”

Çiğdem, ayrıca Hüyük ilçesinde yeni bir yatırımı hayata geçiren Saral Grup’tan iş insanı Ercan Saral’a da markalaşma yolunda yörede üretim yapan kadınlara maddi ve manevi desteğini esirgemediği için de teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.