Hüyük’te Cami Ve Din Görevlileri Haftası Programı Düzenlendi

HÜYÜK - Program kapsamında, Hüyük Köşk mahallesi merkez Cami'ninde sabah namazı buluşması yapıldı.

Namaz öncesi cemaatle sohbet eden Hüyük Müftüsü Seyit Ali Gündüz, cami ve cemaatin öneminden bahsetti ve bu yılın konusu peygamberimiz ve şahsiyet oluşumundan bahsetti toplum içindeki şahsiyetli insanların dinini öğrenen ahlakını öğrenen vatan ve millete hayırlı insanlardan olduğundan bahsetti. Camiler toplumun huzur merkezleridir, birlik ve beraberliğin merkezidir, kardeşliğimizin omuz omuza saf tutulduğu yerlerdir diyerek cami ve cemaatin öneminden bahsetti.

Ümmeti Muhammed'in içinde bulunduğu sıkıntıdan ancak kardeşlik birlik beraberlik sayesinde kurtulabileceğinden ve bunun da camiye ve cemaate bağlı şahsiyetli insanlardan olacağından bahsetti.

Namazdan sonra cami cemaatine çorba ikramı yapıldı. Ardından dualar yapıldı katılımın yoğun olduğu sabah namazında çocuklara da tişört hediye edildi. 

Programa ilçe müftüsü Seyit Ali gündüz, köşk mahallesi din görevlileri Bekir Yıldız ve Mücahit sarı Hüyük merkez cami müezzini Musa Coşkun katıldı. Köşk mahallesi dernek başkanları Mehmet Tunç ve Zübeyir Metin, İmrenler mahallesi dernek başkanları Mustafa Ateş ve Ömer Alel Katıldı.