İnşaatta mahsur kalan köpeği, hayvansever kurtardı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de inşaat halindeki bir binanın 6’ıncı katına çıkan sokak köpeğini, inşaat işçileri indiremeyince yoldan geçerek yardım etmek isteyen bir hayvansever yakalayarak binadan çıkardı.

Hamidiye Mahallesi, Cezaevi Caddesi üzerinde inşaat halinde olan 6 katlı bir binaya iddiaya göre, kovalanan iki sokak köpeği girdi. Köpek, binanın son katına çıkınca inşaattaki çalışanlar aşağıya indirebilmek için uzun süre uğraş verdi. Ancak, köpekleri bir türlü yakalayamayan işçiler, birinin balkona çıkarak düşme tehlikesi yaşaması üzerine yakalamaktan vazgeçti. İşçiler ve çevreden geçenler, itfaiye ve belediye ekiplerinden yardım istedi.

 

Bu sırada yoldan geçen bir kişi,  köpeği yakalayabileceğini söyleyerek binaya girdi.

Kişi,  binanın son katında balkonun duvarı üzerinde bekleyen ve aşağıya bakan köpeği korkarak düşmeden yakalayabilmek için bir süre uğraş verdi. Kişi, ekmek uzattığı köpeği, yanına yaklaşıp severek ayağından tutarak yakaladı.

Köpeği boynundan bağladığı iple aşağıya indiren ve binanın dışına çıkaran İsa Şahin, daha sonra iple bağladığı köpeği ait olduğu sokaklara geriye bıraktı. Diğer köpek ise kaçtığı için bulunamadı.

Çevrede esnaf olduğunu ve köpeğin düşmeden kurtarılması için itfaiye ve belediye ekiplerinden yardım istediğini belirten Orhan Demirkol ise, köpeklerin bir kişinin kovalaması üzerine binaya girerek üst katına çıktığını belirterek, yakalanamayınca uzun süre burada aç kaldığını, binanın balkonuna çıkarak düşme tehlikesi yaşaması nedeniyle yetkililere haber verdiklerini sözlerine ekledi.