Milli Park Sahasında Kaçak Ağaç Kesimi Yapan 2 Kişi Yakalandı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, milli parklar sahası içerisinde milli emlaka ait alandan kaçak ağaç kesimi iddiasıyla yakalanan biri Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay Beyşehir’in Üstünler Mahallesi, Karaburun plajı yolu, Kesi alanı mevkiinde meydana geldi.

Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri, milli park sahasındaki milli emlaka ait meşelik alanda yasak olmasına rağmen kaçak olarak meşe odunu kesimi yapıldığını tespit etti.

Ekipler, kesimi yapan kişinin görüntü kayıtlarından Suriye uyruklu Y.E.N. olduğunu tespit ederken, bölgeden kesimi yapılan ağaçların bir kamyonet ile ocak alanına yüklenilerek götürüldüğü bilgisi üzerine harekete geçti.

Ekipler tarafından durdurulan araca ve içerisindeki orman emvaline el konuldu.

386 adet kesimi yapılan meşe ağaçları ise Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine jandarma tarafından “milli parklar alanı içerisinde kaçak ağaç kesmek” suçlamasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu Y.E.N., patronu olan F.Ç.’nin yanında işçi olarak çalıştığını, patronunun ‘tapulu yer var, kesim yapılacak’ demesi üzerine bir başka şahsın yer göstermesiyle kesime başladığını öne sürdüğü öğrenildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra Beyşehir Adliyesi’ne çıkarılan şüphelilerden F.Ç. ile Suriye uyruklu Y.E.N. sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.