Son Yağışlar Beyşehir ve Bölge Çiftçisinin Yüzünü Güldürdü

BEYŞEHİR - Geride bıraktığımız 5 gün sağanak yağmurun etkisi altında kaldı. Kent genelinde en çok yağış alan üç ilçe; Seydişehir, Beyşehir ve Derebucak oldu.

Meteoroloji sevindiren haberi de verdi. Haftaya önce yağmur sonra kar geliyor."

Konya ve ilçelerinde geride bıraktığımız 5 gün içinde sağanak yağmur etkisini gösterdi. Özellikle çiftçilerin yüzünü güldüren yağışlar, en çok Seydişehir, Derebucak ve Beyşehir ilçelerinde görüldü.

12 Aralık’ta Derebucak’ta metrekareye 47,3 kilogram yağış düştü. Aynı gün Seydişehir 41,9 kilogram, Beyşehir ise 41 kilogram yağış aldı. 5 günlük rakamlara bakıldığında da en çok yağmur yağışı bu üç ilçede görüldü.

Toprağın, özellikle de ekili alanların yağmurla buluşması en çok çiftçileri sevindirdi. Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da günlerdir yağmur duasına çıkan çiftçilerin yüzü yeniden güldü.

Aralık ayı ortasında adeta bahardan kalma günler yaşayan Konya’ya kar yağışı müjdesi de Meteorolojinin son tahminlerinde geldi.

Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporunu güncelleyen Meteoroloji, önümüzdeki 3 gün boyunca (Cuma, Cumartesi ve Pazar) kent genelinde yağış beklenmediğini açıkladı, Cuma ve Cumartesi günleri için sis uyarısı yaptı.