Çetmili Karaali Çavuş ve Oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı Anma Programı Düzenlendi
BEYŞEHİR - Milli mücadele kahramanlarımızdan Çetmili Karaali Çavuş ve oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı, hatıralarını yaşatmak amacıyla düzenlenen anma programı ile yad edildi.
Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, kahramanlarımızın destanını ve milletin bağımsızlık mücadelesindeki önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, programda yaptığı konuşmada, “Bugün burada, soyların ve boyların birleştiği bu topraklarda, bizi en çok onurlandıran bir atamızın ve onun oğlunun hatırasına sahip çıkıyoruz. Bu sadece bir şekil değil, bu bir yürek, bir iman, bir inançtır,” dedi.
Bayındır, Çetmili Karaali Çavuş'un 11 yıl boyunca cepheden cepheye koştuğunu, Çarlık Rusya’sı, Karadağ, Balkanlar, Hicaz ve Yemen gibi farklı cephelerde vatana hizmet ettiğini anlatarak, "Bir baba düşünün; evladından yıllarca ayrı kalıyor ama tek bir dileği var, 'Bu vatana namert ayağı değmesin' diyerek sabrediyor. Yıllar sonra Dumlupınar’da, yıllardır görmediği oğlu ile karşılaşıyor, baba oğul hasret gideriyor. Ancak kaderin cilvesiyle, Karaali Çavuş şehit düşüyor, oğlunun kucağında can veriyor. Ardından Sancaktar Mehmet Onbaşı da İzmir’e girerken aldığı kurşunla şehadete ulaşıyor," şeklinde duygusal bir anlatımda bulundu.
Bayındır, Türk milletinin bu topraklarda özgürce yaşamasının, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale, İstiklal Harbi, Balkanlar, Yemen, Hicaz gibi cephelerde can veren tüm şehitlerin mirası olduğunun altını çizdi. “Bu şehitlerimizi unutmamalı, unutturmamalıyız. Tarihimize sımsıkı sarılarak, birlik içinde yolumuza devam etmeliyiz” dedi.
Anma programı, Çetmili Karaali Çavuş ve oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı'nın hatırasına saygı duruşu ve dualarla sona erdi.