Konya'nın Denizi Beyşehir Gölü'nde Satılık Ada

BEYŞEHİR - Daha önce benzerine rastlanmamış bir satışa imza atılacak. Beyşehir Gölkaşı Mahallesi kıyısında bulunan 550 bin metrekarelik ada satışa çıkardı. Ada için 165 milyon TL isteniyor

Genellikle ev, araç ve arsa alım satımının yaygın olduğu Konya'da bu kez ada satılıyor. “Konya'nın denizi” olarak adlandırılan ve kapladığı alan bakımından Türkiye'nin 3'üncü büyük gölü ve aynı zamanda ülkenin en büyük tatlı su gölüne sahip olan Beyşehir'de ada satılıyor. Ada Beyşehir Gölü içersinde bulunuyor.

Adanın satışını ise Özoklar Gayrimenkul gerçekleştirecek. Bu gayrimenkul şirketi, ada için bir de tanıtım klibi çekti. 

550 bin metrekarelik alanın gerek karayolu ile gerekse de deniz karayolu ile Beyşehir merkezi 10 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenildi. Adanın en yakın kıyıya olan uzaklığı da 2 kilometre. Ada, kuzeyden-güneye bin 700 metre, doğudan-batıya ise 400 metre.

Adanın tarımsal faaliyete uygun olduğu da belirtildi. Özellikle yüzde 80'lik kısmının ekilebilir durumda olduğu söylendi. Gayrimenkul şirketi tarafından hazırlanan tanıtım videosunda adanın çokça gereksinimi karşılamak amacıyla kullanıma elverişli olduğunun da altı çizildi. Adanın turizm, tarım, bireysel konaklama başta olmak üzere; akla gelebilecek her türlü canlı hayvanı yetiştirmek için de bulunmaz bir hizmet sunacağı aktarıldı. Beyşehir, Konya'da sosyal hayatın en canlı, doğal güzelliğin en yüksek olduğu ilçeler arasında yer alıyor. Bu ada için 165 milyon TL isteniyor.