Savcı Yusuf Başlar ve Ailesi Adana'da Depreme Yakalandı

BEYŞEHİR - Adana’da yaşanan depremde 14 katlı Ekim Apartmanı'nın enkazında Savcı Dr Yusuf Başlar, Eşi Fatma, çocukları Büşra, Atıf ve Defne'nin cenazelerine ulaşıldı.

Pazar günü sabaha karşı ve öğlen merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde ilki 7.7, ikincisi 7.6 büyüklüğündeki deprem Adana’da da yıkıma neden olmuştu.

Adana'da yıkılan 11 binadan biri de Yurt Mahallesindeki Ekim Apartmanı oldu. 14 katlı apartman tamamen yıkıldı.

Hüyük İmrenler nüfusuna kayıtlı Yusuf Başlar'ın kayınvaldesi; kızım ve damadım bir yıl önce Şanlıurfa’dan Adana’ya tayin olduklarını, apartman bulamadıkları için buraya taşındıklarını belirterek, “Bir hafta önce apartmanın zemininde şişmeler kırılmalar oldu. Ben kızıma 'Bu apartman çürük, buradan çıkın kızım' dedim. Ancak o bana ‘Anne ben artık taşınmaktan bıktım’ diyerek yanıt verip başka eve geçmedi. Şimdi kızım, damat ve torunlarım enkaz altında. Onların bir an önce kurtarılmasını istiyorum. Ne olur yardım edin” dedi.

Bugün yapılan aramalarda Savcı Yusuf Başlar, eşi öğretmen Fatma Başlar ve çocukları Büşra, Atıf ve Defne'nin cenazelerine ulaşıldı. Cenazel 11 Şubat Cumartesi günü saat 10.00'da İmrenlerde defnedilecektir.

Sevcı Dr. Yusuf Başlar 1981 yılında Kadıköy’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İmrenler'de tamamladı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2008 yılında Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim dalında yüksek lisans eğitimini “Marka Lisansı Sözleşmesi” adlı teziyle tamamladı. Doktora eğitimini 2015 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Ceza Yargılamasında Elektronik Delil” isimli doktora teziyle tamamlayarak doktor unvanını elde etti.

Dr. Yusuf Başlar, bilişim hukuku ve fikri mülkiyet hukuku başta olmak üzere özel hukuk ve kamu hukuku alanında çok sayıda kitap, makale ve bildiri yayımlamış olup hâlen çalışmalarına yoğunluklu olarak ceza hukuku alanında devam etmektedir. En son 2022 yılında “Ceza Muhakemesinde IP Adresinin İspat Değeri” isimli kitabı yayınlandı.

Dr. Yusuf Başlar Evli ve üç çocuk babasıdır.