Haber Detayı
10 Kasım 2023 - Cuma 14:19 Bu haber 23251 kez okundu
 
AK Parti'de Yerel Seçim Aday Belirleme Takvimi Başladı
BEYŞEHİR - AK Parti'de, 31 Mart 2024'teki yerel seçim için aday başvuruları 9-17 Kasım'da alınacak, 19 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak.
Siyaset Haberi
AK Parti'de Yerel Seçim Aday Belirleme Takvimi Başladı

BEYŞEHİR - AK Parti'de, 31 Mart 2024'teki yerel seçim için aday başvuruları 9-17 Kasım'da alınacak, 19 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak.

Alınan bilgiye göre, AK Parti'nin 31 Mart 2024'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı.

Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK'ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı.

Takvime göre, 9 Kasım Perşembe başlayan aday başvuruları 17 Kasım'da sona erecek.

Temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

 

Başvuru için istenilen belgeler aşağıda sıralanmıştır.

1- Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Hangi adaylık türü ile ilgili olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-Devlet üzerinden)

2- Diploma fotokopisi (Başvuru sırasında parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacak veya e-Devlet üzerinden)

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarasını gösterir şekilde)

4- Askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden alınacak)

5- Bağış dekontu (İlçe Belediye Başkan Aday Adaylarının 20.000 TL (Yirmi Bin Türk Lirası) tutarındaki bağışı, 9 Kasım 2023 tarihi ve sonrasında, aşağıdaki belirtilen AFAD hesaplarına yatırılmış olmalı ve dekonta aday adayının adı soyadı, T.C. Kimlik numarası, doğum tarihi ve aday adayı olduğu il ve ilçe yazılmalıdır.)

6- Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi

7- Engellilik oranı 40 ve üzerinde olan aday adayları 'Engelli Kimlik Kartı' veya 'Sağlık Kurulu Rapor' fotokopisi

8- Ek Öz Geçmiş (Zorunlu değildir)

9- Fotoğraf

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: AK, Parti'de, Yerel, Seçim, Aday, Belirleme, Takvimi, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı