Haber Detayı
02 Haziran 2024 - Pazar 12:50 Bu haber 28602 kez okundu
 
Beyşehir’de 'Bangladeş Su Nilüferi Günü Etkinliği'
BEYŞEHİR - Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Amanul Haq, Beyşehir'de düzenlenen 'Bangladeş Su Nilüferi Günü' etkinliğine katıldı. Büyükelçi Haq ve beraberindekiler, tekne turuna katılarak nilüfer bahçesini ziyaret etti.
Güncel Haberi
Beyşehir’de 'Bangladeş Su Nilüferi Günü Etkinliği'

BEYŞEHİR - Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Amanul Haq, Beyşehir'de düzenlenen 'Bangladeş Su Nilüferi Günü' etkinliğine katıldı. Büyükelçi Haq ve beraberindekiler, tekne turuna katılarak nilüfer bahçesini ziyaret etti.

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Konya Fahri Konsolosluğu ile Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından müşterek olarak düzenlenen  “Bangladeş Su Nilüferi Günü”ne katılan Büyükelçi Haq ve beraberindekiler Beyşehir Gölü kıyısındaki Çiftlik Mahallesi’nde düzenlenen tekne turuna katılarak nilüfer bahçesini ziyaret etti.

Haq, gezinin ardından yaptığı konuşmada, Bangladeş ile Türkiye arasındaki hükümet ilişkilerinin de 50. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Büyükelçi Haq, "Büyükelçiliğimiz adına şunu belirtmek istiyorum; buraya geldiğimizde şunu fark ettik ki, biz yabancı bir ülkede değiliz, kardeşlerimizleyiz. Bangladeş çok uzun ve zorlu bir mücadeleden sonra bağımsızlığını kazandı. Dolayısıyla Bangladeş'e ait herhangi bir simge bizim için çok çok önemli. Bu sembollerden biri de nilüfer çiçeği." dedi.

Haq, kültürün, insanları birbirine bağlayan en önemli ögelerden birini oluşturduğunu ve ilçedeki etkinliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, konuşmasında, “Bugün burada kalpten kalbe mesafeler kısadır. Belki kilometrelerce mesafemiz vardır Bangladeş’le ama bizim tarihten beri Bangladeş’le olan bağımız hem iman, hem inanç bağı ve bizim kurtuluş savaşı yıllarında Bangladeş’in aileleri, eşleri, kadınları altınlarını toplayarak bizim kurtuluş savaşımıza katkı sağlama adına yaptıklarını unutmadık.

Bugün bahar etkinlikleri çerçevesinde bizim Kültür ve Turizm Derneğimi Başkanımız Mustafa Büyükkafalı’nın gayret ve diyaloglarıyla geliştirmiş olduğu bu günü unutmayacağız. Biz bu günü bu saatten sonra bizim bahar etkinliklerinin kutlandığı gün olarak kutlamaya devam edeceğiz.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, nilüfer çiçeğinin Bangladeş’in ulusal sembolü olduğunu vurgulayarak, Bangladeş’in Türkiye Büyükelçisi M.Amanul Haq ve beraberindeki Bangladeşli misafirlerini Beyşehir’de misafir etmekten duydukları mutluluğu ifade etti.

Konuşmaların ardından Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ile Büyükelçi Haq karşılıklı olarak günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Ardından Beyşehir Fotoğraf Kulübü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sahibi çocuklara hediyeleri verildi ve sergi açılışları gerçekleştirildi. Yine güneşli bahçe resim atölyesi sergisinin de açılışı yapıldı.

Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan koro tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 'Bangladeş, Su, Nilüferi, Günü, Etkinliği',
Yorumlar
Haber Yazılımı