Haber Detayı
29 Mayıs 2023 - Pazartesi 23:10 Bu haber 26714 kez okundu
 
Beyşehir Gölü Kurumadan Kurtarılsın
BEYŞEHİR - Beyşehirli üniversite öğrencileri Beyşehir Gölü’nün kurumasına dikkat çekerek kampanya başlattılar.
Yaşam Haberi
Beyşehir Gölü Kurumadan Kurtarılsın

BEYŞEHİR - Beyşehirli üniversite öğrencileri Beyşehir Gölü’nün kurumasına dikkat çekerek kampanya başlattılar.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında; Doç. Dr. Seracettin Levent Zorluoğlu ve Doç. Dr. Deniz Türköz Altuğ danışmanlığında Beyşehirli öğrenciler Buket Budak ve Süheyla Bükre Arıkan şehrimizde bulunan Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün kurumasına dikkat çekti.

Beşehirli öğrenciler: “Beyşehir Gölü zaman geçtikçe kuruyor ve buna bir dur denmeli. Tabi ki bunu da burada yaşayan tüm halk ile beraber yapabiliriz. Bu kuraklık sorununa bir an önce bir çözüm geliştirilmesi adına burada yaşayan insanlarımıza bir farkındalık oluşturmak, gölümüzü kurtarmak adına projemizi başlattık ve sürdürüyoruz. Her hafta insanlarımızla bu sorunları konuşup neler yapabileceğimizin üstünde duruyoruz ve bilinç oluşturuyoruz.

İnternet ortamında dünyada bir kampanya platformu olan change.org sitesinde ‘Beyşehir Gölü Kurumadan Kurtarılsın’ başlıklı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği, Türkiye WWF, Greenpeace ve Mehmet Atcı tarafından oluşturulmuş ancak yeterli imzaya ulaşılamamış olan kampanyayı da yeniden gündeme getirmeye çalışıyoruz.

Gölümüzün karşı karşıya olduğu bu tehlikeli durumu engellemek için elimizden geleni yapıyoruz ve herkesi bu sorun karşısında bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Umuyoruz ki el ele verirsek bu sorunun üstesinden gelebiliriz.” şeklinde açıklamada bulundular.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü, Kurumadan, Kurtarılsın,
Yorumlar
Haber Yazılımı