Haber Detayı
26 Şubat 2024 - Pazartesi 00:05 Bu haber 26331 kez okundu
 
CHP Beyşehir İlçe Başkanı Akar’dan ‘Çevre Ve Gürültü Kirliliği’ Uyarısı
BEYŞEHİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için geriye sayım başlarken sahaya çıkan adaylara ve mensubu olduğu siyasi partilere seslenip kampanya dönemi için önemli bir çağrıda bulundu.
Siyaset Haberi
CHP Beyşehir İlçe Başkanı Akar’dan ‘Çevre Ve Gürültü Kirliliği’ Uyarısı

BEYŞEHİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için geriye sayım başlarken sahaya çıkan adaylara ve mensubu olduğu siyasi partilere seslenip kampanya dönemi için önemli bir çağrıda bulundu.

           Akar, seçim çalışmalarını yürütürken oluşturulan çevre ve gürültü kirliliğine dikkat çekerek, “Rakiplerimize araçlarını çekmelerini öneriyoruz. Ses sistemli araçlar gürültü ve karbon monoksit kirliliği yaratan, trafik sorunu yaşatarak milli servetin heba edilmesidir.” şeklinde açıklama yaptı.

           CHP olarak seçim takvimi açıklandığı zaman Beyşehir’de siyaset yapma tarzını değiştireceklerini, kaliteyi artıracaklarını ifade ettiklerini hatırlatan Sefa Akar, merkezine doğa ve insanı koyan bir belediyeciliğin hedeflenmişse, gereğini en başta belediye başkan adaylarının yapması gerektiğine vurgu yaparak, açıklamalarını ve önerilerini şöyle sürdürdü:

           “Bu çerçevede kampanyamızda sesli araç kullanmayacağız. Hastası, öğrencisi, işçisi gece mesaisi olan insanlar varken sokaklarda yüksek sesle dolaşan seçim araçlarını insanların hayatlarına yapılan bir saygısızlık olarak görmekteyiz. Sosyal medya, kitle iletişim araçları, merkezi anons sistemi varken iletişim çağında dolaşan bu araçları bir psikolojik baskı unsurudur. Özellikle mübarek Ramazan ayına rastlayan kampanyanın en hızlı dönemi için toplum konforu açısından rakiplerimize de araçlarını çekmelerini öneriyoruz.  Ses sistemli araçlar, gürültü, trafik, karbon monoksit kirliliği ve milli servetin heba edilmesidir.

            Başka bir konu ise yine ezberleri bozan bir yaklaşım olacak. Seçim koordinasyon merkezi adı altında yandaşlara ücretsiz çay servisi yapılan ve dedikodudan ileriye topluma ve yerel siyasete bir şey kazandırmayacağına inandığımız seçim koordinasyon merkezi açmayacağız. Seçim ile ilgili tüm koordinasyonumuzu partimizin ilçe merkezinden yürüteceğiz, tüm hemşerilerimizi bekleriz.

            Yine ezber bozacağız; yasal sınırlarımız haricinde hiçbir noktada bayraklama ve afişleme çalışması yapmayacağız. İlçe seçim kuruluna devredilinceye kadar mevcut bir billboardların tek merkezden, tek kişinin  kullanımına verilmesini de ülkedeki adalet anlayışının geldiği noktayı göstermek adına değerli kamuoyuna şikayet ediyorum.

             Görünürlük ile algı yönetmeye çalışılan geleneksel siyaset anlayışından artık kurtulmalıyız. Gelin bu şehir için projelerimiz yarışsın, gelin toplumun aklına ve ferasetine güvenelim, bangır bangır müzik çaldığı için ya da bedavaya çay içtiği için bu toplumun oy tercihlerini değiştirmeyeceğine inanalım. 

             Seviyeli, ilkeli, güvenilir sürdürdüğümüz bu kampanyanın başarıya ulaşacağını biliyoruz ve 31 Mart'ta Rıdvan Şenyurt'u bu şehrin Belediye Başkanı olarak seçeceğine inanıyoruz. Seçim sürecinin şehrimizin huzuruna, geleceğine katkıda bulunmasını diliyor, rakiplerimiz ve tüm paydaşlara hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: CHP, Beyşehir, İlçe, Başkanı, Akar’dan, ‘Çevre, Ve, Gürültü, Kirliliği’, Uyarısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı