Haber Detayı
14 Ekim 2021 - Perşembe 17:49 Bu haber 8504 kez okundu
 
Huğlu'nun efsane ismi Ömer Yalçın vefat etti
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, av tüfeği üretiminin önde gelen merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde kurulu bulunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin kurucu başkanlarından Ömer Yalçın 86 yaşında vefat etti.
Yaşam Haberi
Huğlu'nun efsane ismi Ömer Yalçın vefat etti

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, av tüfeği üretiminin önde gelen merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde kurulu bulunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin kurucu başkanlarından Ömer Yalçın 86 yaşında vefat etti.

Yalçın’ın vefatı hem doğduğu yerleşim merkezinde hem de Beyşehir’de büyük üzüntü yarattı.

Yalçın’ın vefat haberini sosyal medya hesabından Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık, “Kooperatifimizin kurucu ortaklarından Genel Müdürü Ömer Yalçın vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin.”şeklinde paylaştığı cümlelerle duyurdu.

"MİNNETTARIZ..."

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi'nin sosyal medya hesabından yapılan ve Kooperatifin Kurucu Başkanı Ömer Yalçın ile mevcut Başkanı Naci Tanık'ın birlikte olduğu fotoğraf karesine yer verilen paylaşımda ise,

"Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi'mizin kurucu ortaklarından ilk Genel Müdürümüz Ömer Yalçın vefat etmiştir. Yaptığı hizmetlerden dolayı Kooperatifimiz ve Huğlu olarak minnettarız. Allah rahmet eylesin."sözlerine yer verildi.

Huğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Harman da, paylaşımında Yalçın'ın vefatından dolayı yaşadığı üzüntüyü ifade ederek, taziye dileğinde bulundu, "Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi'mizin kurucu ortaklarından ilk genel müdürümüz Ömer Yalçın vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyorum."cümlelerine yer verdi.

CENAZESİ BUGÜN DEFNEDİLDİ

Huğlu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nail Gökhaba da, sosyal medyadan Yalçın’ın vefat haberini paylaşırken, “Huğlu av tüfekleri kooperatifimizin İlk Kurucu Genel Müdürü Ömer Yalçın vefat etmiştir. Cenazesi ikindi namazına müteakip kılınarak defnedildi. Allah rahmet eylesin, yakınlarına başsağlığı dileriz”ifadelerini kullandı.

Huğlu Silah Sanayici ve İşadamları Derneği (HUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Usta ise paylaşımında, vefat eden Yalçın'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

BELEDİYE BAŞKANI ADİL BAYINDIR'IN TAZİYE MESAJI

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, Ömer Yalçın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdiği yayımladığı taziye mesajında şu cümlelere yer verdi:

"Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi kurucu başkanı Ömer Yalçın ağabeyimin vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Bakisinde Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ve sektör adına güzel hizmetler bırakan değerli abime Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve Huğlulu hemşerilerime de başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ELKİN'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin, Yalçın’ın vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlçemiz Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Kurucu Başkanı Ömer Yalçın Başkanın vefat haberini üzülerek almış bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet kıymetli ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil ve başsağlığı diliyorum.”ifadelerine yer verdi.

CHP İLÇE BAŞKANI ŞENYURT'TAN TAZİYE MESAJI

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt da, paylaşımında, “Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Kurucu Başkanı, önceki dönem İl genel meclisi üyelerimizden, üyemiz H. İbrahim Yalçın'ın kıymetli amcası parti büyüğümüz Ömer Yalçın vefat etmiştir. CHP Beyşehir İlçe Örgütü olarak Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı dileriz.”cümlelerine yer verdi.

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI TELLİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İYİ Parti Beyşehir İlçe Başkanı Sezer Telli de, yaptığı paylaşımda,

"Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi kurucu başkanlarından Ömer Yalçın’ın vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunuyorum, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Huğlulu hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum."cümlelerini kullandı.

Huğlu Mahallesi, belde statüsünde iken belde belediye başkanlığı yapmış isimlerden İsmail Usta da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yalçın’ın vefatı dolayısıyla yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

25 YAŞINDA KOOPERATİFİN KURUCU MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞLADI

Usta, “Huğlu Kooperatifinin babası, beraber görev yaptığım, değerli insan Ömer Yalçın’ın vefatını üzüntü ile öğrendim. 25 yaşında Huğlu Kooperatifinin kurucu müdürlüğüne başladı. Yöneten de, üreten de ilkesi ile Huğlu’yu dünyaya tanıttı. Türk tarih yazarı İbrahim H. Konyalı’nın bir yazısında, ‘muzaffer komutan gibi kooperatif yöneten’ diye bahsettiği, değerli abim Ömer Yalçın seni asla unutmayacağız. Mekânın cennet olsun.”sözlerine yer verdi.

"HUĞLU'NUN EFSANE İSMİ VEFAT ETTİ"

Yalçın’ı yakından tanıyan Konya basınının duayen isimlerinden, Konyalı usta gazeteci Kemal Soylu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Huğlu’nun efsane ismi vefat etti” cümleleriyle yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Soylu, şu cümlelere yer verdi:

“Huğlu Kooperatifi’nin babası olarak bilinen, 25 yaşında Huğlu Kooperatifi’nin kurucu genel müdürü olan Huğlu Av Tüfeklerini dünyaya tanıtan çok değerli Ömer Yalçın abimin vefatını üzüntü ile öğrendim. Huğlu’nun bu simge isminden Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun"

1962 YILINDA KURULAN KOOPERATİFTE 25 YIL YÖNETİCİLİK YAPTI

13 Ekim 1962 tarihinde165 üye ile kurulan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi'nin kurucu başkanı olan Ömer Yalçın, kooperatifte 25 yıl aktif olarak yöneticilik yapmıştı...

Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve Huğlu halkına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Huğlu'nun, efsane, ismi, Ömer, Yalçın, vefat, etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı