Haber Detayı
08 Haziran 2021 - Salı 16:39 Bu haber 9628 kez okundu
 
Karayoluna İnen Yavru Bozayı, Görenleri Şaşkına Çevirdi
DEREBUCAK - Derebucak'ta dağlık alanda bir bozayı görüntülenmişti, bugün de otomobildekiler Konya-Antalya il sınırında yavru bir bozayı ile karşılaştı...
Bölgeden Haberi
Karayoluna İnen Yavru Bozayı, Görenleri Şaşkına Çevirdi

DEREBUCAK - Derebucak'ta dağlık alanda bir bozayı görüntülenmişti, bugün de otomobildekiler Konya-Antalya il sınırında koşarak karayolu üzerine çıkan yavru bozayı seyir halinde olan otomobilin sürücüsü ile araç içerisindekileri şaşkına çevirdi.

Antalya’dan otomobille ikamet ettikleri Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi’ne seyir halinde olan 4 kişi, Konya il sınırına geldiklerinde karayolu üzerinde aniden önlerine fırlayan yavru bir boz ayı ile karşılaştı.

Dağdan yol kenarına inip kısa bir süre bekledikten sonra hareket halindeki aracın önünden koşarak karşı ormanlık alana geçen yavru boz ayı, araçta yolcu olarak bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Kaydı yapan kişi yaşadığı şaşkınlığı, “Yemin olsun ilk defa görüyorum” sözleriyle dile getirdi.

Yavru boz ayıyı araç içerisinden cep telefonuyla görüntülemeyi başaran Melih Yaka, arkadaşları ile Antalya’dan Huğlu’ya gelirken araç içerisinden cep telefonuyla doğal manzarayı kaydettikleri esnada, yol kenarında bekleyen bir yavru bozayıyı görünce kadrajı ona doğru çevirdiğini anlatarak, “Zaten yolun virajlı olması nedeniyle yavaş seyrediyorduk. Virajları geçtiğimiz anda bir anda yavru ayıyı görünce hızımızı daha da azalttık. Yavru ayı bize, biz ona kısa süreli şaşkın şaşkın bakarken birden asfalt yolda önümüze fırladı ve koşarak karşıya geçip ormanlık alana girdi. Aracı durdurarak araçtan kaydın devamını çekmeye çalıştım ama ağaçlar arasında gözlerden kaybolmuştu. İlk defa canlı olarak böyle bir yavru ayı ile karşılaştık. Tabi ki şaşırdık.”diye konuştu.

Derebucak ilçesinde, dağlık alanda dün de bir çiftçi tarafından nesli tehlike altında olan ve korunan türlerden bozayı cep telefonuyla görüntülenmişti.

Haber: Ali Rıza Önses

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Karayoluna, İnen, Yavru, Bozayı,, Görenleri, Şaşkına, Çevirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı