Haber Detayı
06 Kasım 2021 - Cumartesi 11:06 Bu haber 5059 kez okundu
 
Konya Büyükşehir'den Beyşehirli Çiftçilere Makine Desteği
BEYŞEHİR - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyşehirli çiftçilere taş toplama ve toprak üzeri toz kükürt atma makineleri desteğinde bulunuldu.
Ekonomi Haberi
Konya Büyükşehir'den Beyşehirli Çiftçilere Makine Desteği

BEYŞEHİR - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyşehirli çiftçilere taş toplama ve toprak üzeri toz kükürt atma makineleri desteğinde bulunuldu.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nın talebi ile AK Parti Beyşehir İlçe Başkanlığı’nın girişimleri üzerine Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından temin edilen 1 adet taş toplama makinesi ile 1'i manuel, diğeri fanlı olmak üzere 2 adet toz kükürt atma makinesi, ilçedeki çiftçilerin hizmetinde kullanılmak üzere Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’na teslim edildi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, teslimatın yapılmasının ardından oda önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe çiftçisini desteklemek amacıyla hibe edilen ekipmanlardan dolayı teşekkür etti.

"BEYŞEHİR'DE TARIM ALANLARININ YÜZDE 65'İ TAŞLI"

Beyşehir bölgesindeki tarım alanlarının yüzde 60-65 oranında taşlı arazi yapısına sahip olduğuna dikkati çeken ve odada daha önce kullandıkları taş toplama makinesinin demode kalarak ömrünü tamamlaması nedeniyle kendilerine öncülük eden AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin’le birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını anımsatan Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, “Çiftçilerimizin daha kaliteli ve ekonomik üretim yapabilmeleri için taş toplama makinelerinin bizler için önemi çok büyük. Bu makine, yüzeysel taşları yaklaşık 20 santim alttan toplayarak faaliyet gösteriyor ve çiftçilerimizin artık olmazsa olmazlarından bir tanesi haline geldi.

"ÜRETİM, DAHA KALİTELİ VE EKONOMİK OLACAK"

Gerek kuraklıkta, gerekse üretimin daha kaliteli ve ekonomik olabilmesi için bu ekipmana çiftçilerimiz ihtiyaç duymaktaydı.

Ayrıca, yine bölgemizdeki tarım alanlarının kireç miktarı çok yüksek olması nedeniyle PH’ını düşürmek için bizler ne kadar kimyasal gübreler de kullanmış olsak, yeterli gelmiyordu. Taş toplama makinesi ile birlikte odamıza hibe edilen diğer 2 adet kükürt atma makinesi de, kullanımına başlanmasıyla birlikte hem maliyetleri önemli ölçüde düşürürken, toprağın işlenir akışını daha da güçlendirecek.

Bu anlamda bölgemizin ihtiyacı olan bu ekipmanların temin edilip kurumumuza hibe edilmesi talimatını veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere, taleplerimize kulak veren ve girişimlerde bulunurken desteklerini gördüğümüz AK Parti İlçe Başkanımız Recep Elkin ile Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımıza ve Beyşehir Belediye Başkanımıza da kurumumuz ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.

Bu ekipmanların hem ilçemiz hem de ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ELKİN'DEN DE TEŞEKKÜR...

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin de, taleplerinin geri çevrilmemesinden dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getirerek, “Çiftçilerimizin yanında olmak adına bu makinelerimizin hem Beyşehir’imize, hem çiftçimize kazanım sağlayacağından dolayı Büyükşehir Belediyemize ziyarette bulunmuştuk. Sağolsunlar, ne Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ne de Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız bizleri geri çevirmedi. Beyşehir’imize bu anlamda 3 makine birden kazandırmış olduk bu süreçte. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımız Mustafa Yazlık ve Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÇİFTÇİLER İÇİN YENİ EKİPMANLAR DA YOLDA...

Elkin, Beyşehir adına çalışmalarının devam edeceğini de belirtirken, coğrafi işarete sahip Çetmi Şeker Fasulyesi’nin yetiştirildiği Akçabelen Mahallesi’ne kazandırmayı planladıkları paketleme makinesinin de bu yılın sonuna doğru ilçeye geleceğini müjdelerken, “Yine Büyükşehir Belediyemizden Ziraat Odamızın ve çiftçilerimizin adına talep ettiğimiz makinelerimiz de var. Onların da takiplerini sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya, Büyükşehir'den, Beyşehirli, Çiftçilere, Makine, Desteği,
Yorumlar
Haber Yazılımı