Haber Detayı
01 Ağustos 2022 - Pazartesi 14:03 Bu haber 22195 kez okundu
 
Konya, Şehir Hastanelerine örnek olacak!
Konya Şehir Hastanesi’ne 2022 yılının ilk 6 ayında 1 milyondan fazla hasta geldi. Aynı dönemde 47 bin ameliyat yapılan hastanede 4 bin 470 bebek dünyaya geldi. Sağlık Müdürü Mehmet Koç, şehir hastanelerinde Konya örneği oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Sağlık Haberi
Konya, Şehir Hastanelerine örnek olacak!

Son dönemde adı sıkça gündeme gelen Konya Şehir Hastanesi, Türkiye'ye örnek olacak.

Konya Şehir Hastanesi 2022 yılı ilk 6 ay değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi. 

Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc ile birlikte tüm hastane yöneticileri, klinik sorumluları, öğretim görevlileri ve uzman hekimlerin hazır bulunduğu toplantıda Şehir Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri, istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

ŞEHİT DOKTOR ANILDI

Şehit Dr. Ekrem Karakaya’yı rahmetle anarak değerlendirme toplantısını başlatan Prof. Dr. Koç, “Kısa bir süre önce menfur bir saldırı sonucu aramızdan ayrılan çalışma arkadaşımız Uz. Dr. Ekrem Karakaya kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli kardeşimizin yerini doldurmamız tabi ki mümkün değil. Rabbim özellikle evlatlarına, eşine, ailesine sabırlar versin. Kardeşimizin Makamı Cennet olsun. Duamız bu acı olayın son olması yönündedir” dedi.

“ÖZELLİKLİ SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÇEŞİTLİLİK VE KALİTE ARTIYOR”

Konya Şehir Hastanesi’nin açıldığı günden bu yana Konya ve çevre iller adına çok önemli bir fonksiyonu üstlendiğini belirten Prof. Dr. Koç, “Bizler, Şehir Hastanemizi sağlık alanında Konya’mızın lokomotifi olarak görüyoruz. Hastanemiz, yanık tedavi merkezi, kapsamlı onkoloji merkezi, çocuk kalp ve damar cerrahisi, inme merkezi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi, tüp bebek merkezi, genetik hastalıklar tanı merkezi, radyoaktif iyot tedavi merkezi, kalp merkezi ve GETAT gibi özellikli sağlık hizmetleri ile vatandaşlarımıza en nitelikli sağlık hizmetini sunmaktadır” şeklinde konuştu.

6 AYDA 1 MİLYON 63 BİN HASTA KABULÜ YAPILDI

Konya Şehir Hastanesi’nde 2022 yılı ilk 6 ayı içerisinde 264 bin 134’ü acil servis hastası olmak üzere toplamda 1 milyon 63 bin hastaya sağlık hizmeti verildiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Pandemi döneminde Covid-19 dışı hastalarımızın tedavi merkezi olan ve çok önemli bir sağlık yükünü omuzlayan Konya Şehir Hastanesi, normalleşme süreci ile birlikte de vatandaşlarımızın ilk tercihi konumundadır” dedi.  

Aynı dönem içerisinde hastanede toplam, 47 bin 544 ameliyat gerçekleştirildiğinin de altını çizen Prof. Dr. Koç, bu ameliyatlardan 17 bin 280’ninin A,B,C grubu olarak kabul edilen özellikli ameliyatlar olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Koç, 2022 yılı içerisinde 4 bin 470 doğum olayının gerçekleştirildiği hastanede toplam yatan hasta sayısının da 36 bin 261 olduğunu söyledi.

ŞEHİR HASTANELERİNDE ‘KONYA’ ÖRNEĞİ

Konya Şehir Hastanesi’ni en verimli ve en başarılı bir şekilde vatandaşlara sağlık hizmeti sunan bir sağlık merkezi haline getirme adına çalışmalarının hiç durmadan devam edeceğini belirten Prof. Dr. Koç, “Şehir hastanelerinde ‘Konya’ örneği modelini oluşturmak için hep birlikte çalışmaya devam ederek bu sistemi en iyi şekilde çalıştırmaya devam edeceğiz. 6 aylık verilerin yüksekliği bile Şehir Hastanesi’nin sağlıkta yüklendiği rolü ortaya koymaya yetmektedir” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’nda uzman olarak görev yapan Dr. Evren Bölükbaş tarafından sunum gerçekleştirildi.

Toplantı, yapılan sunumun ardından soru cevap şeklinde interaktif olarak genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya,, Şehir, Hastanelerine, örnek, olacak!,
Yorumlar
Haber Yazılımı