Haber Detayı
19 Mayıs 2024 - Pazar 15:15 Bu haber 18122 kez okundu
 
Pedalla genç kal, bisiklet turu düzenlendi
Beyşehir’in önde gelen av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde bu yıl ikinci kez düzenlenen “pedalla genç kal, bisiklet turu”na mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
Güncel Haberi
Pedalla genç kal, bisiklet turu düzenlendi

Beyşehir’in önde gelen av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde bu yıl ikinci kez düzenlenen  “pedalla genç kal, bisiklet turu”na mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği ile Huğlu Bisiklet Topluluğu tarafından müşterek olarak gerçekleştirilen ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ile diğer yerel firmaların destek sağladığı tura büyük bölümü ilk, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 200’e yakın bisiklet tutkunu katıldı.

Mahalle meydanında başlayan ve tur güzergahı boyunca 10 kilometre pedal çeviren katılımcılar, ardından turu tamamladı.

Katılım sağlayan her öğrenciye kask hediye edilen turda tüm katılımcılara  çeşitli ikramlarda bulunuldu, hediyeler verildi. Program yemek ikramının ardından son buldu.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdüssamet Beton, geleneksel hale getirdikleri etkinlik öncesinde öğrencilere doğaya saygı, çevre bilinci ve güvenli bisiklet sürüşü konularında eğitimler de verdiklerini anlatarak, “Etkinliğimiz hem gençlerin spora olan ilgisini artırmayı hem de çevre bilinci oluşturmayı amaçladı. Öğrencilerimiz ve mahalle sakinlerimizin coşkulu katılımıyla gerçekleşen bisiklet turumuz, Huğlu’da spor ve dayanışma ruhunu pekiştirdi.”ifadelerine yer verdi.

Huğlu Bisiklet Topluluğu Sözcüsü Arif Tanık da, bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinliğe yoğun ilgilerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek  “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon, gençlerimizin spora olan ilgisini artırmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Pedalla, genç, kal,, bisiklet, turu, düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı