Haber Detayı
29 Şubat 2024 - Perşembe 11:59 Bu haber 21294 kez okundu
 
Şenyurt: “Acil Çözmemiz Gereken Sorunumuz Sokak Köpekleri, Gelir Gelmez El Atacağız”
BEYŞEHİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir Belediye Başkan Adayı Rıdvan Şenyurt, Beyşehir’in en acil çözülmesi gereken sorununun sokak köpekleri sorunu olduğunu belirterek, “Biz bu soruna gelir gelmez hemen al atacağız” dedi.
Siyaset Haberi
Şenyurt: “Acil Çözmemiz Gereken Sorunumuz Sokak Köpekleri, Gelir Gelmez El Atacağız”

BEYŞEHİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir Belediye Başkan Adayı Rıdvan Şenyurt, Beyşehir’in en acil çözülmesi gereken sorununun sokak köpekleri sorunu olduğunu belirterek, “Biz bu soruna gelir gelmez hemen al atacağız” dedi.

Şenyurt, Haberönses ve BGRT’nin YouTube kanallarında 1 Mart Cuma günü saat 20.00’de yayınlanacak olan ve moderatörlüğünü Fatih Babaoğlu’nun yaptığı “Seçim Vakti” programına konuk oldu.

Şenyurt, programda Babaoğlu’nun yönelttiği çeşitli soruları cevaplandırırken, seçim gündemine dair değerlendirmelerde bulundu, seçilmesi halinde Beyşehir’de hayata geçirmek istedikleri proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“BEYŞEHİR GÖLGEDE KALMIŞ BİR MÜCEVHER GİBİ, BİZ DIŞARIYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

 Programda, seçilirse belediye başkanı olarak görev yapmak istediği Beyşehir’in bugün için hak ettiği bir konumda olmadığını vurgulayan Şenyurt, “Beyşehir bizim gözümüzün bebeği. Rıdvan Şenyurt’un gözünde Beyşehir göz bebeğidir. Fakat gölgede kalmış bir mücevher gibi. Yani o mücevheri biz dışarıya çıkartmak istiyoruz, görünür hale getirmek istiyoruz.”diye konuştu.

Alaaddin Keykubat’ın söylediği; “Cennet buradadır ya da buranın altındadır” sözünün Beyşehir’i en güzel izah eden bir söz olduğunu vurgulayan Şenyurt, bu coğrafyanın bölge insanına Allah’ın bir lütfu olduğuna dikkati çekerek, “Gerek coğrafi olarak gerekse tarihsel ve kültürel olarak bir mirası vardır bizde. Biz de bu mirası korumak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız”ifadelerine yer verdi.

Şenyurt, bölgenin ulusal ölçekte tanıtımının da günümüzde çok yetersiz kaldığını ifade etti.

“EN ACİL SORUNUMUZ; SOKAK HAYVANLARI”

Beyşehir’in en güncel sorununun sokak köpekleri sorunu olduğunu ve bu sorunun çözülmesinin aciliyet gerektirdiğini de yöneltilen başka bir soru üzerine cevaplandıran Şenyurt, “Bugün Bahçelievler Mahallesi’nden bir hanımefendi ulaştı, sosyal medyada da bunu paylaşmış. Köpekler tarafından ısırılmış. En acil sorunumuz sokak hayvanlarıdır.

Elbette ki hayvanları seviyoruz,  onlara herhangi bir  şiddet uygulanmasına da karşıyız.  Ama biz çocuklarımızı, ailelerimizi  daha çok seviyoruz.  Biz sokak hayvanları ile ilgili de sokak hayvanları açısından daha sağlıklı veterinerlerin kontrolünde olan  bir alana toplayıp orada  onlara  bakmamız lazım.  Bunu Seydişehir çok güzel yaptı,  23 Ekim’de yanılmıyorsam açılışını yaptılar.  Bakanlıktan ve Büyükşehir belediyesinden destek  aldılar.

“KÜÇÜK ÇOCUKLAR BAKKALA EKMEK ALMAYA GİDEMİYOR”

  Biz de bu şekilde  ilk önce geldiğimizde sokak hayvanlarının sorununu çözmek istiyoruz. Yani özellikle küçük  çocuklar  bakkala ekmek almaya gidemiyor,  benim kendi evladım gidemiyor  mesela. Bu sorunun kesinlikle çözülmesi lazım,  biz bu soruna hemen gelir gelmez  el atacağız.”şeklinde konuştu.

Rıdvan Şenyurt, başka bir soru üzerine şehir merkezindeki trafik ve otopark sorununun çözümüne ilişkin de projeleri olduğundan söz etti.

Bu problemin adını “imar sorunu” olarak nitelendiren Şenyurt, bununla ilgili de çözüm önerileri olduğunu, çarşı esnafıyla da istişare ederek bu problemi en pragramatik şekilde el birliği içerisinde çözmek istediklerini vurguladı.

Seçim sloganı olan, “birlikte yöneteceğiz” sloganını  da hatırlatan Şenyurt,şehirdeki trafik ve otopark sorununun çözümü konusunda yapacaklarını  şöyle sıraladı:

 “Bu sorunun adı  imar sorunu.  Bakın şimdi  trafiğin en yoğun olduğu  alanlar  Atatürk caddesinden başlayalım, taahhül edelim Pazar yeri alanı, dönüyoruz oradan üst caddeye geçiyoruz, anıt alanı bölgesi…    Çarşı meydanı,  buradaki araç sayısını sayarsak toplam 500’ü geçmez. 

“ANIT ALANINA YER ALTI OTOPARKI YAPACAĞIZ”

Biz şu anda mevcut  anıt alanında bir düzenleme yapmak istiyoruz; anıt alanının üst kısmını  ulu önder Atatürk’e daha yakışır bir şe…

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Şenyurt:, “Acil, Çözmemiz, Gereken, Sorunumuz, Sokak, Köpekleri,, Gelir, Gelmez, El, Atacağız”,
Yorumlar
Haber Yazılımı