Haber Detayı
08 Kasım 2021 - Pazartesi 10:42 Bu haber 6494 kez okundu
 
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin Güven Tazeledi
Türkiye Taekwondo Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu’nda Hüyüklü hemşerimiz Metin Şahin yeniden başkanlığa seçildi.
Spor Haberi
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin Güven Tazeledi

Türkiye Taekwondo Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu’nda Hüyüklü hemşerimiz Metin Şahin yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu 5. Olağan Genel ve 7. Olağan Mali Genel Kurulu, The Green Park Oteli’nde gerçekleştirildi.

Genel kurulda mevcut başkan Metin Şahin ile Bahri Tanrıkulu yarıştı.

Toplam 300 delegeden, 292’sinin oy kullandığı genel kurulda 180 oy alan Metin Şahin yeniden başkanlığa seçildi. Bahri Tanrıkulu 109 oyda kalırken, 3 oy da geçersiz sayıldı.

Genel kurulda ayrıca faaliyet ve denetim raporları ibra edildi.

Metin Şahin başkanlığındaki federasyonun yönetim kurulunda bulunan isimler şu şekilde:

Yönetim Kurulu asil:

Oktay Duymaz, Yusuf Alperen Ayar, Recep Temtek, Zafer Çoktan, Zülküf Türkoğlu, M. Kemal Bilim, Seyfullah Özdemir, Agah Kaya, Mustafa Yavuz Tezcan, Bekir Karaman, Behzat Bayram, Fatih Kabadayı, Gökhan Taşdelen, Mustafa Öztürk

Yönetim Kurulu yedek:

Atila Çelik, Ali Ziya Yalçınkaya, Murat Aytemiz, Halit Özadam, Murat Yılmazer, İsmail Aydın, Sadettin Toklu, Şemsettin Şahin, Erkan Albayrak, Gökay Budak, Şükrü Gümüşay, Murat Hikmet, Mehmet Altın, Hikmet Tekcan

Disiplin Kurulu asil: Mehmet Kenan Eren, Adnan Kurban, Alperen Odabaşı, Enes Günay, Osman Faik Salman

Disiplin Kurulu yedek: Hayri Çağatay Cengiz, Mehmet Ali Eser, Cihat Eser, Muhammet Tarık Gündoğdu, Kaan Eren

Denetleme Kurulu asil: Ahmet Coşgun, Fetih Ahmet Alparslan

Denetleme Kurulu yedek: Ahmet Şimşek, Yavuz Yılmaz Kart

BAŞKAN ŞAHİN: “YAPTIĞIMIZ HER ŞEYİ BİR ADIM İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, genel kurulda yaptığı konuşmada, “Neredeyse dünyaya gözümü açtığımdan itibaren bu camianın içindeyim, taekwondo ailesinin bir ferdiyim. Sizlerin de kardeşiyim. Bununla iftihar ediyorum, onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Şunu her zaman söylüyorum, biz yarışırken, rekabet ederken kardeşleşen, kaderde, kederde, tasada, sevinçte ve kıvançta bir olan büyük, köklü ve güçlü bir aileyiz. Türk Taekwondosu sadece sportif bir yapı değil; aynı duyguları, aynı hissiyatı paylaşan ve Ay yıldızlı bayrağımızı gönderde, İstiklal Marşımızı kulaklarda, vatan ve millet sevgisini tüm gönüllerde yaşatmak için bir araya gelmiş, yaptığı işe kendini adayan inanmış insanlar topluluğudur” ifadelerini kullandı.

Elde edilen başarıların tesadüf olmadığının altını çizen Başkan Şahin, “Bu camianın içinde sporcu olarak başladığım ve her kademesinde yer aldığım federasyonumuzun başkanlığı ile beni onurlandırdınız. Ben de atmış olduğum her adımda, almış olduğum her kararda, sizlerin güven ve desteği ile hareket ettim. Çok şükür ki, bugün yaklaşık 600 bin lisanlı sporcusuyla, 3 bin 208 kulübü, 5 bin 555 antrenörü , 5 bin 840 hakemi, ile Türkiye’nin en büyük spor ailesiyiz. Bu başarı hepimize aittir. Burada sportif başarılarımızı tek tek sıralama ihtiyacı hissetmiyorum. Çünkü, hepiniz zaten yıllardan beri nereden nereye geldik görüyor ve biliyorsunuz. Kuşkusuz ki bu başarılar tesadüf değildir. İnanç, azim, kararlılık, disiplin, sportif ahlak, çalışma, dayanışma ve sürekli eğitim ile bugünlere geldik” dedi.

Yeni dönemde çalışmaların hız kazanacağına vurgu yapan Şahin, “Bugün Türk Taekwondosu dünyanın en gelişmiş, en saygın ve en güçlü sportif ailesidir. Dünya Federasyonunda da, Avrupa Federasyonu’nda da söz sahibiyiz. Şu anada kadar olduğu gibi bundan sonra da tesisleşme, eğitim, taekwondonun toplumsal tabanının genişlemesi, en büyük hedefimizdir. Buradan hepinize bir müjde vermek istiyorum; Hamdolsun tesisleşme için ilk adımı attık, Keçiören Belediye Başkanlığımız tarafından federasyonumuza 12.000 metre kare bir arsa tahsis edildi. İnşallah yeni dönemde bu arsamıza camiamıza yakışır bir proje yapıp uluslararası bir kamp eğitim merkezi kazandıracağız. Antrenörlerimiz, hakemlerimiz, yüz akımızdır. Bilgileri ve birikimleri ile takdire şayandırlar. Uluslararası müsabakalarda antrenör ve hakemlerimizin daha fazla yer alabilmesi için gerekli altyapı ve şartları oluşturacağız. Antrenörlerimizin salonlarda istihdamı ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi için şu ana kadar yaptığımız her şeyi bir adım öteye taşıyacağız. Hedefimiz taekwondonun tüm vatandaşlarımızca sevilen ve izlenen bir spor olmasıdır. Bunun için müsabakalarımızı YouTube, televizyon ve diğer sosyal medya mecraları üzerinden yayınlayacağız. Tüm paydaşlarımızla, antrenör, hakem, sporcu, ebeveynler ile istişareyi kurumsallaştıracak, elektronik ortamlarda forumlar, platformlar oluşturacağız” diye konuştu.

GENEL KURULA TEŞEKKÜR

Diğer aday Bahri Tanrıkulu'yu da kürsüye çağıran ve el ele poz veren Başkan Şahin, "Bahri yıllarca sporculuğumuzu yaptı. Bugün centilmence yarıştı. Kendisini de tebrik ediyorum." dedi.

Genel kurul üyelerine de teşekkür eden Şahin, hedeflerinin 2024’e kadar her alanda gelişmek olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'DE TAEKWONDO DENİLİNCE İLK AKLA GELEN İSİM...

Türkiye’de taekwondo denilince ilk akla gelen isimlerden olan Hüyük İlçesi Pınarbaşı Mahallesi doğumlu olan Metin Şahin,Türkiye’ye de bu branşta ilk kez madalya getiren bir sporcu oldu.

18 yıldır Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı. Türk ve dünya taekwondosunun en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Metin Şahin, Konya ve Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sporculardan birisi olmakta yetinmedi, kendisini geliştirerek bu spor branşında Türkiye ve dünyanın en önemli isimlerinden birisi olmayı başardı.

Konya’dan başlayan yolculuğun sonunda şimdi dünya ve Türk taekwondosunu yönetiyor.

KENDİ SIKLETİNDE DÜNYANIN EN İYİSİ

Hüyük Pınarbaşı Mahallesi’nde dünyaya geldikten sonra ailesi Konya’ya taşınınca ilkokulu burada tamamladı.

Sarayönü İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Yükseköğrenimini Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde bitirdi.

Ardından 1988 yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı.

Doktorasını tamamlayarak doçent doktor ünvanını aldı.

Spor yaşamı 1972 yılında jimnastik branşıyla başladı. Daha sonra diğer uzak doğu dövüş sporları ile devam etti.

1982 yılına kadar hem taekwondo hem de boks alanında faaliyet gösterdi. Boksta da çeşitli şampiyonalara katıldı ama 1983 yılında taekwondoda Türkiye şampiyonu oldu.

İlk dünya şampiyonasına da bu sayede katıldı. Danimarka’da yapılan ilk dünya şampiyonasıydı. Ardından 1984 yılında Almanya’nın Stutgart kentinde düzenlenen Avrupa şampiyonasında Avrupa ikincisi oldu. 1985 yılına gelindiğinde ise, Güner Kore’nin Seul kentinde yapılan ve 1988 olimpiyatları öncesi çok önemli bir prova olan dünya şampiyonasında 76 kiloda finale çıktı ve dünya ikincisi olmayı başardı.

En büyük derecesi de bu oldu. 1986 yılında yeniden Avrupa şampiyonu oldu. 1988 yılındaki Avrupa şampiyonasında gümüş madalya kazanarak Seul’deki olimpiyatlara katıldı. Burada da Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı.

Bu, tekvandoda ilk madalya olarak tarihe de geçti. 1990 yılında yine Avrupa şampiyonu olan Şahin, 1991 yılındaki dünya şampiyonasında da bronz madalya elde etti. 1995 yılında ise spor yaşamını noktaladı.

30’a yakın uluslararası organizasyonda şampiyonluğu bulunan Şahin, kendi sıkletinde birkaç kez dünyanın en iyi sporcusu seçildi.

1986-1996 yılları arasında dünyanın pekçok yerinde seminerler verdi tekvando ile ilgili.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı’nda yeniden güven tazeleyen Metin Şahin’in Selçuk Üniversitesi’ndeki Prof.Dr. olarak öğretim üyeliği ünvanı da devam ediyor.

Aynı zamanda, 2004 yılında Dünya Taekwondo Federasyonu yönetimine de seçilen ve asbaşkanlık görevi de yapan Şahin, o günden beri bu görevini sürdürüyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türkiye, Taekwondo, Federasyonu, Başkanı, Metin, Şahin, Güven, Tazeledi,
Yorumlar
Haber Yazılımı