Haber Detayı
25 Haziran 2021 - Cuma 16:42 Bu haber 7404 kez okundu
 
Usta: İkinci Tünelde Işığın Görünmesine 170 Metre Kaldı
DEREBUCAK - Derebucak ilçesini ziyaret eden Usta, ilçe merkezinde partisinin ilçe teşkilatını ve belediye başkanlığını ziyaret etti.
Güncel Haberi
Usta: İkinci Tünelde Işığın Görünmesine 170 Metre Kaldı

DEREBUCAK - İç Anadolu’yu yeni güzergahından Akdeniz’e bağlayacak ve ulaşımı çok daha kısa hale getirecek Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun Demirkapı Tüneli’nde incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Birinci tünel tamam, ikinci tünelde ışığın görünmesine 170 metre kaldı” açıklamasında bulundu.

Derebucak ilçesini ziyaret eden Usta, ilçe merkezinde partisinin ilçe teşkilatını ve belediye başkanlığını ziyaret etti.

Daha sonra kendisine eşlik eden İlçe Belediye Başkanı Ahmet Kısa ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Sütçü ile birlikte merkez Pazar yerini ziyaret edip pazarcı esnafı ile buluşarak bol kazanç dileğinde bulunan Usta, karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etti.

Usta, ilçe merkezindeki ziyaretinin ardından vatandaşlar tarafından “Gembos yolu” olarak bilinen Yeni Konya Antalya Karayolu’nda yürütülen çalışmaları yerinde görmek için Antalya sınırındaki Demirkapı Tüneli’ni de ziyaret etti.

İkinci tüpte yürütülen çalışmalara ilişkin olarak yetkililerden bilgi alan Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Demirkapı Tüneli’nde yapımı devam eden ikinci tüp tünel çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığının müjdesini vererek, “Toroslar’ı deliyor, yolları birleştiriyor, gönülleri kavuşturuyoruz. 1,2 milyar liralık Derebucak Gembos tünelleri ile Konya-Antalya arasını 100 kilometre daha kısa hale getiriyoruz. 1.tünel tamam, 2.tünelde ışığın görünmesine 170 metre kaldı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, projenin hayata geçirilmesinin ardından karayolunun ulaşıma açılması sonrasında tünelden geçemeyecek tehlikeli madde taşıyan ağır tonajlı araçlar için inşa edilmekte olan yan yolda da çalışmaların hız kesmeden sürdüğü belirtildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Usta:, İkinci, Tünelde, Işığın, Görünmesine, 170, Metre, Kaldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı