Haber Detayı
17 Mayıs 2024 - Cuma 19:06 Bu haber 20864 kez okundu
 
Yoldaş-Bir Başka Nazım Hikayesi tanıtım programı düzenlendi.
Araştırmacı-Yazar Fatih Babaoğlu ve Eğitimci Yazar Tuncer Keleş’in birlikte kaleme aldığı “Yoldaş bir başka Nazım hikayesi” adlı romanın tanıtım programı gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Yoldaş-Bir Başka Nazım Hikayesi tanıtım programı düzenlendi.

Beyşehir Şehit Nazım Bey  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda, milli mücadele döneminde Beyşehir’de Şehit Miralay Nazım Bey ve Süleyman Bey öncülüğünde kurulmuş yerel bir Kuvvayımilliye örgütü olan Yoldaş Teşkilatı’nı konu alan roman hakkında konuşan Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu,  çok anlamlı bir günde kitap severlerle bir araya geldiklerinin altını çizerek, “Anlamlı bir gün diyorum. Çünkü bazı isimler vardır; bu dünyada ömrü biyografisine sığmayan isimlerdir bunlar. Bunlar, yalnız bir biyografi yaratmak için yaşamamışlardır. Belli bir gaye edinmişlerdir, anasından, sevdiğinden, çoluğundan çocuğundan, kendinden vazgeçercesine hayatını bir memleket için ortaya koyan isimlerdir. İşte bu isimlerden bir tanesi de Şehit Miralay Mehmet Nazım Bey’dir.Mehmet Nazım Bey o kadar sandığınız kadar tarihi ismi pek belli olmasa da bu ülke için çok önemli işler yapmış bir isim.”ifadelerini kullandı.

Eğitimci Yazar Tuncer Keleş de, Babaoğlu ile birlikte yazdıkları romanın yaklaşık 5 yıldır üzerinde çalıştıkları bir konu olduğunu vurgulayarak, “Bunu niye çalıştık; neden böyle bir eser ortaya koyduk, ona değinmek istiyorum.  Tarihte büyük generaller, büyük komutanlar, büyük devlet adamları için sayısız kitaplar yazıldı ama tarihin akışını değiştirmiş ama isimleri ya unutulmuş ya da unutulmak üzere olan veya hak ettiği değeri bulamayan bir kahramanlar silsilesi daha var geri planda. Mehmet Nazım Bey, Beyşehir’e gelmiş, yaklaşık bir yıl burada görev yapmış bir Osmanlı subayı. Buraya İstanbul’dan kaçarak gelmiş.”şeklinde konuştu.

Babaoğlu ve Keleş, bir kısmı Beyşehir’de geçen milli mücadele yıllarını konu alan, gerçek kişi ve olaylardan yola çıkarak kurguladıkları romanın tanıtımının ardından birlikte yazdığı eseri programa katılan kitap severler için imzaladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yoldaş-Bir, Başka, Nazım, Hikayesi, tanıtım, programı, düzenlendi.,
Yorumlar
Haber Yazılımı