Beyşehir'de Otomobilin Motor Bölümüne Giren Yavru Kedi İki Kez Kurtarıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçe merkezinde, park halindeki bir otomobilin motor kısmına giren yavru kedi, sanayideki bir işyerinde gerçekleştirilen kurtarma çalışması sonucu araçtan çıkarıldı.

Yavru kedi, yiyecek verilmek üzere bırakıldığı anda ise bu kez haber çekimi için işyerine gelen ve park halindeki gazetecilere ait otomobilin motor bölümüne de girdi. Yavru kedi, bu aracın da motor bölümünden uğraşlar sonrasında çıkarılabildi.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Sanayi Sitesi’nde bir oto tamir işyerine getirilen yavru kedi, girdiği motor bölümünden oto kaldırma asansörü ile havaya kaldırıldıktan sonra kartel muhafazası sökülerek çıkarılabildi.

Aynı kedi, yiyecek verilmek istenilirken bırakıldığı esnada ise haber çekimi yapmak üzere işyerine gelen park halinde bulunan gazetecilere ait otomobilin motor kısmına girdi. Kedi, işyeri sahibince uzun uğraşların ardından ikinci kez girdiği araçtan çıkarılabildi.

İşyeri sahibi İsmail Boru, bir otomobil sürücüsünün kullandığı otomobilin motor bölümüne kedi girdiğini belirterek kendilerinden yardım istendiğini anlattı.

Kedinin bir eczanenin önünde araca girdiğinin ifade edildiğini belirten Boru, “Müşterimiz bayağı korkmuş, 4 saat boyunca uğraşmışlar çıkarabilmek için ama çıkaramamışlar. Sonra da ‘sanayiye gidelim’ diye karar vermişler. Çok aşırı bir kedi miyavlamış bayağı. Oradaki eczacılar da duymuş. Onlar da rahatsız olmuşlar, oradan farkına varmışlar. Elhamdülillah, motordan herhangi bir zarar görmeden kenarda buraya kadar sakin sakin kedi seyahat etmiş. Geldiler buraya, önce kedinin bulunduğu yeri belirledik, sonra ufak bir operasyonla kartel muhafazasını alarak yavru kedimizi çıkardık. Bayağı korkmuş, kendisi titriyordu, sağlıklı. Su ve yiyecek verdik. Sakinledi ama bırakınca işyerimizin önünde park halindeki başka bir araca girdi. Oradan da kurtardık, çıkardık.” diye konuştu.

Kediyi kurtarma operasyonu esnasında tesadüfen işyerine gelen ve yavru kediyi sahiplenmek isteyen Lokman Gümüş adlı hayvan sever ise, kedileri çok sevdiğini ifade ederek, sevip okşadığı, yiyecek verdiği sokak hayvanına sahipleneceğini belirterek, “Habercilerin arabaya da girmiş. Oradan da çıkardık. Sahipleneceğim, evimin bahçesinde de hayvanlar var benim.” ifadelerini kullandı.