Sorunlar Çözülmezse, Ekranlar Kararacak, Radyolar Susacak

BEYŞEHİR - Kısa adı RATEM olan (Radyo Televizyoncular Yayıncılığı Meslek Birliği) tarafından yapılan ortak açıklamada, içerisinde bulunulan sorunların çözülmemesi halinde ekranların kararacağı, radyoların da susacağı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’de yayın yapan radyo ve televizyonlar için zor bir süreç dönemi içerisinde bulunulduğu belirtilerek ”sorunların çözülmesi” konusunda destek verilmesi istendi.

RATEM’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ulusal. bölgesel, yerel radyo ve televizyon kuruluşlarından oluşan 722 üyesiyle Türkiye’nin ilk ve tek yayıncı meslek birliği RATEM olarak,r adyo ve televizyonlarımızın sıkıntılarının çözümü ile ilgili yıllardır uğraş verdiğimiz, Bakanlıklar nezdinde dile getirdiğimiz

1-Ödenemez hale gelen telif bedelleri

2-Yüksek enerji bedelleri

3-Döviz bazlı TÜRKSAT ödemelerinin makul seviyelere çekilmesini talep ediyoruz.”

RATEM’in çözüm önerileri konusunda da şu görüşlere yer verildi:

”Kamu spotlarının bir bedel karşılığında yayınlanması, resmi ilanların radyo ve televizyonlarımızda da verilmesi, kamu şirket ve bankalarının reklam bütçelerinden yerel/bölgesel radyo ve televizyonlarımıza da pay ayrılması. Belediye bütçelerinde bulundukları il/ilçelerdeki yerel/bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarına pay ayrılmasını talep etmekteyiz”

Sorunların çözümlenmediği takdirde ”izlenecek bir yerel televizyon, dinleyeceğimiz bir yerel radyo kalmayacak, ekranlar kararacak, radyolar susacak” denilen RATEM açıklamasında bu doğrultuda “Bu sese kulak verin” çağrısı yapıldı ve kamuoyundan destek istendi.