Haber Detayı
08 Şubat 2022 - Salı 13:42 Bu haber 136867 kez okundu
 
1 Marttan itibaren e-arşiv fatura limiti 2 bin liraya indi
BEYŞEHİR - Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No 509) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No 535) Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğunda düzenleme yapıldı.
Ekonomi Haberi
1 Marttan itibaren e-arşiv fatura limiti 2 bin liraya indi

BEYŞEHİR - Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No 509) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No 535) Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğunda düzenleme yapıldı.

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçiş yapmak zorundalar.

  • Ayrıca e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarının 5 Bin TL'yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından ise işlemin gerçekleştiği yıla ait, fatura düzenleme zorunluluğuna ilişkin tutarı (2022 yılı için 2.000 TL) aşması halinde, faturaların kağıt fatura yerine, Gelir İdaresi Başkanlığının e-Belge Portali üzerinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı bilgi sistemleri ile entegrasyonu sağlayan Özel Entegratör kuruluşların bilgi sistemleri aracılığıyla elektronik ortamda e-Arşiv Fatura olarak düzenlenmesi zorunlu oldu.

e-Arşiv Fatura Düzenleme Sınırı Nedir?

1 Mart 2022 tarihinden itibaren, e-Belge uygulamalarına dahil olma zorunluluğu bulunmayan mükelleflerin, vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen e-Arşiv Faturalar için 5 Bin TL, vergi mükellefi olanlara düzenlenen e-Arşiv Faturalar için 2 Bin TL'dir.

2022 e-Fatura ve e-Arşiv Fatura düzenlememenin cezası nedir?

Vergi Usul Kanunu 353. maddesi kapsamında elektronik belge olarak düzenlenmesi gereken e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM ve e-Bilet belgelerinin, kağıt olarak düzenlenmesi, gönderilmesi ve alınması halinde özel usulsüzlük cezası kesilir.

e-Fatura düzenlememenin cezası hakkında ayrıntılı bilgi almak için 2022 e-Fatura Düzenlememe Cezası Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 1, Marttan, itibaren, e-arşiv, fatura, limiti, 2, bin, liraya, indi,
Yorumlar
Haber Yazılımı