Haber Detayı
14 Temmuz 2018 - Cumartesi 15:55 Bu haber 5986 kez okundu
 
15 Temmuz Bağımsızlık Mücadelemizin Aynasıdır
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletimizin 15 Temmuz’da ülkeyi bölmek isteyen vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele ederek layıkıyla cevabını verdiğini belirterek, “15 Temmuz, milletimizin asırlardır bağımsızlık uğruna verdiği mücadelelerin aynasıdır.
Güncel Haberi
15 Temmuz Bağımsızlık Mücadelemizin Aynasıdır

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletimizin ortaya koyduğu zaferin ikinci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Millet olarak bağımsızlığı karakter benimseyen bir ecdadın torunları olduklarının altını çizen Başkan Altay, siperlere kahramanlık taşıyan bir neslin evlatları olarak, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşananların milletimizin asırlar öncesinden bugünlere bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin aynası olduğuna vurgu yaptı.

MİLLETİMİZ HAİNLERE GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR

Başkan Uğur İbrahim Altay mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Millet olarak toprağımızın birliği, insanlarımızın kardeşliği, ülkemizin huzuru adına genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle vatan sevgisini canından öte sayan bir neslin mirasçılarıyız. 15 Temmuz’da da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman milletimiz, asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, ülkeyi bölmek isteyen vatan hainlerine layıkıyla cevabını vermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla demokrasiye sahip çıkmıştır.”

TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Altay, milletimizin verdiği fedakâr mücadele sayesinde; milletin silahını millete doğrultan, demokrasimize darbe indirmek isteyen, aydınlık geleceğimizi yok etmeye azmeden vatan hainlerinin başarısızlığa uğratıldığını hatırlatarak, “Şehitlerimizin emaneti olan bu topraklarda, aynı inanç ve vatan sevdasıyla Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz şehitlerimize ve bugüne kadar vatanımız için canını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ’DA MEVLANA MEYDANI’NDA BULUŞALIM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mesajında 15 Temmuz’un unutulmaması ve bundan sonra da bu tip antidemokratik girişimlerin yaşanmaması için millet olarak teyakkuzda olacaklarını söyleyerek, tüm Konyalıları 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü saat 20.00’da Mevlana Meydanı’nda buluşmaya davet etti.

KONYA YİNE SABAHA KADAR DEMOKRASİ NÖBETİNDE OLACAK

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konya’da yapılacak programlar 11.30’da Konya Şehitliği ziyareti, 12.00’da Sultan Selim Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Mevlana Meydanı ile Kazım Karabekir Caddesi’nde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ile başlayacak. 15 Temmuz destanının Konya’daki ana programı ise Mevlana Meydanı’nda saat 20.00’da başlayacak. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar, mehter gösterisi, video gösterimleri, ilahi, ezgi ve şiir dinletileri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la canlı bağlantının da olacağı program, teheccüd ve sabah namazı ile tamamlanacak.

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI 15 TEMMUZ’DA ÜCRETSİZ

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvayların sefer sayıları artırılacak; otobüs ve tramvaylar Pazar sabahı 06.00 ile pazartesi sabahı 06.00 arası ücretsiz olarak hizmet verecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 15, Temmuz, Bağımsızlık, Mücadelemizin, Aynasıdır,
Yorumlar
Haber Yazılımı