Haber Detayı
16 Temmuz 2018 - Pazartesi 14:36 Bu haber 4941 kez okundu
 
15 Temmuz’un İkinci Yılında On Binlerce Konyalı Nöbette Buluştu
15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin dik duruşu ile kazanılan zaferin ikinci yılında Konya’da da on binler Mevlana Meydanı’nda nöbette idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşmasının da canlı izlendiği programda dualar edildi, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Güncel Haberi
15 Temmuz’un İkinci Yılında On Binlerce Konyalı Nöbette Buluştu

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programları kapsamında binlerce Konyalı, ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı’na akın ederek, vatan için canını feda eden şehitleri andı. Konya’da Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve çok sayıda etkinlikle şehitlerin anıldığı, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşması canlı yayında izlendi.

BU MİLLETİN FERDİ OLMAKTAN İFTİHAR EDİYORUM

Konuşmasında, 15 Temmuz zaferinin milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin bir sonucu olduğunu belirten Erdoğan, “Bu millet, FETÖ eliyle Türkiye'nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvay-ı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz, Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır” diye konuştu.

BU BİRLİK VE BERABERLİK ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN TEMİNATIDIR

Coşkuyla takip edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Mevlana Meydanı’nda halka hitap eden Konya Valisi Yakup Canbolat, 15 Temmuz’un aziz milletin kahramanlık destanı olarak tarihe geçtiğini söyledi. 15 Temmuz’un unutulmaması, milletin birlik ve beraberlik düşüncelerinin diri tutulması gerektiğine işaret eden Canbolat, ”Düşmanlarımızın harp sahalarında bile yapamadıkları alçaklığı aziz milletimize reva gördüler. Hamdolsun ki Cenabı Allah’ın lütfu, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle harekete geçen yüce milletimiz, tankın, uçağın, tüfeğin karşısına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilmiştir” dedi.

BU COŞKU BÜTÜN ZALİMLERE MEYDAN OKUMADIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, 15 Temmuz’da vatana ve demokrasiye sahip çıkmak için meydanları dolduran vatandaşların bugün aynı heyecan ve aynı milli duygularla bir araya geldiğini söyledi. Milletin, dünyaya bir kez daha önemli bir mesaj verdiğini belirten Sorgun, “Bu birlik ve beraberlik, ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Bu birlik ve beraberlik hainlere ve onların tasmasını taşıyanlara karşı bir meydan okumadır. Bu coşku, bu kalabalık, ülkemiz üzerinde hesabı olanlara, bütün dünya zalimlerine karşı meydan okumadır” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ OLDUKÇA BU BAYRAK GÖKLERDEN İNMEZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Meydanı'nın yine tarihi günlerinden birini yaşadığını ifade ederek, “Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece bu bayrak göklerden inmez, minareler ezansız kalmaz Allah'ın izniyle. İki yıl önce 15 Temmuz akşamında bu devletin maaşını alan, aziz milletimizin kendilerine emanet ettiği silahları kullanan hainler, ülkemizi kaosa sürüklemek için bir planı devreye koydular. Ama bir şeyi unuttular. Hainler, bu aziz milletin konu vatan ve bayrak olduğunda ölümü göze alacağını unuttular. Bu aziz milletin liderini, Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular. Reis'inin talimatıyla bu milletin meydanları dolduracağını, tankların önüne bedenlerini atacağını unuttular. Bir dakika sonra öleceğini bilen Erol Olçok ve oğlunu, aziz Konyalıları unuttular. Bu hainlere karşı milletimiz bugün meydanları nasıl doldurduysa 15 Temmuz akşamında da meydanları doldurdu ve tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdi. Bizler bugün meydanlardayken inanın tüm ümmet de bize dua ediyor. Aynı 2 yıl önceki 15 Temmuz akşamında olduğu gibi. Bu aziz millet, her şeyin en güzeline en iyisine layık. Şimdi yeni bir Türkiye’nin başlangıcını yapıyoruz. İnşallah gelecek çok daha aydınlık çok daha güzel olacak. Bunun için hep birlikte çok daha iyi çalışacağız” dedi.

         AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, bu toprakların ağır bedeller ödenerek nesilden nesle teslim edildiğine vurgu yaptığı konuşmasında, “15 Temmuz’da da o hainlere karşı tüm milletimiz dimdik ayakta durdu. Askeriyle polisiyle, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımızla, valilerimizle, emniyet müdürlerimizle aziz milletimiz meydanlarda, ellerinde silah olmadan bu milletin paralarıyla alınmış silahlara karşı göğsünü siper edip, ihanete dur dedi” şeklinde konuştu.

       MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da yeni bir haçlı akınına maruz kaldığını belirterek, “15 Temmuz’da yeni bir Haçlı Seferi’ne maruz kaldık. Bu akın püskürtülmüş olsa da henüz sona ermiş değildir. Türkiye düşmanları pusuda bekliyorlar. Göz yummayalım, boş durmayalım. Çünkü tarih böyle söylüyor. Biz içimizde bir olmazsak korkarım ki olumsuz sonuçlar almamız mukadderdir. Tarihin sesine kulak verip bir analiz yaparsak tehdit dinmedi, saldırılar bitmedi. Ekonomik saldırılar faaliyettedir. İç ve dış odaklar kanlı hedefleri için dolaşımdadır” dedi. BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin de şunları söyledi, “İki yıl önce bugün bize vurulmak istenen pranganın kırıldığı gündü. İnşallah her günümüz böyle prangaları kıracağımız günler olur. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında tüm dünyaya bir mesaj verdik. FETÖ’nün hainliği karşısında milletimizin cesareti zirveye çıktı. Milletimiz ben Türküm ve Türk esir olmaz, Türk bayraksız olmaz, Türk vatansız olmaz, Türk ezansız olmaz dedi. Konya hiçbir zaman geri adım atmadı. Hepinizden Allah razı olsun.”

        Programda Konya’daki üniversitelerin rektörleri, STK temsilcileri, oda ve borsa başkanları da vatandaşa hitap ederek alana kurulan sahnede vatandaşları selamladı. Televizyon sunucu ve programcı Bekir Develi, ezgi sanatçıları Hasan Dursun, Uğur Demirci, Emirhan Doğan ile Medeniyet Okulu İlahi Grubu’nun birbirinden güzel ezgileri ve Abdülhamid Han’ı anlatan tiyatro gösterisi, meydanı dolduran vatandaştan tam not aldı. 15 Temmuz’u anlatan video ve belgesel gösterimlerinin de yapıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, teheccüd namazı ve sabah namazı ile tamamlandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 15, Temmuz’un, İkinci, Yılında, On, Binlerce, Konyalı, Nöbette, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı