Haber Detayı
02 Haziran 2015 - Salı 21:34 Bu haber 5126 kez okundu
 
2015 Fıtır Sadakası Belirlendi
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, fıtır sadakası miktarını açıkladı.
Ekonomi Haberi
2015 Fıtır Sadakası Belirlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2015 fıtır sadakası miktarını belirledi. İşte fitre için belirlenen o rakam.
       Din İşleri Yüksek Kurulu, 2015 fıtır sadakası miktarını tespit etmek üzere Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit başkanlığında toplandı. Müzakereler sonucu, bu sene Ramazan ayının başlangıcından, gelecek yılın aynı dönemine kadar en düşük fıtır sadakası miktarı 11 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Bu tutarın, ayni veya nakdi ödenebileceği bildirildi. 
       Diyanet tarafından belirlenen 11 lira 50 kuruş taban fiyat olarak alınacak. Fıtır sadakasında üst sınır bulunmuyor. Diyanet, herkesin kendi gelir durumuna göre asgari gıda harcaması tutarını belirleyerek fıtır sadakası miktarını bulabileceği konusunda bilgilendiriyor.
       Din İşleri Yüksek Kurulu, fıtır sadakasını “Yaratılmış ve ramazan orucunu tutup iftar etme imkanını elde etmiş olmanın şükrü için, dinen zengin olup ramazan ayının sonuna yetişen Müslüman'ın belirli kimselere vermesi vacip bir sadaka” olarak açıklıyor.
        Fıtır sadakası (fitre) adıyla da biliniyor.  Müslümanlar’ın yaradılışına bir şükür olmak üzere sevap kazanmak maksadıyla verdiği sadaka anlamına geliyor. Fitre, orucun kabulüne, ölüm sekeratından ve kabir azâbından kurtuluşa bir vesile olarak görülüyor. Fıtır sadakası, yoksulların ihtiyaçlarını gidermeye ve bayram gününde onların da sevinmelerine bir araç oluyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Diyanet, İşleri, Başkanlığı, Din, İşleri, Yüksek, Kurulu, fıtır, sadakası, mikta
Yorumlar
Haber Yazılımı