Haber Detayı
04 Eylül 2020 - Cuma 16:39 Bu haber 4804 kez okundu
 
31 İlçede 4 Bin Kişilik Ekiple Maske, Mesafe Ve Hijyen Seferberliği
Konya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda koronavirüs salgınına karşı tedbirlere uyulması için Konya’nın 31 ilçesinde aynı anda 4 bin kişilik bir ekiple farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Sağlık Haberi
31 İlçede 4 Bin Kişilik Ekiple Maske, Mesafe Ve Hijyen Seferberliği

Koronavirüs vakalarına karşı uyulması gereken tedbirlere dikkat çekmek amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Konya genelinde denetim seferberliği gerçekleştirildi. Konya’nın 31 ilçesinde aynı anda gerçekleştirilen denetimlere Konya merkezde AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve muhtar derneklerinin başkanları katıldı. 28 ilçedeki denetimler ise ilçe belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve muhtarların katılımı ile gerçekleştirildi. 31 ilçede 4 bin görevlinin katılımı ile yapılan farkındalık çalışmasında; cuma namazı sonrası camilerin çıkışında cemaate, esnaflara ve vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen uyarıları yapıldı.

EN UZAK MESAFEYE KADAR FARKINDALIK ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Farkındalık oluşturmak milletvekilimiz, ilçe belediye başkanlarımız, rektörümüz Konya’da bir çalışma yürütüyoruz. Konya’nın en uzak mahallesinde ve tüm ana arterlerinde şu anda dört bin kişiyle maske dağıtımı, maskesi olanların kurallara uyması, olmayanlara maske verilmesi ilgili bir süreç yürütüyoruz. Amacımız bir farkındalık oluşturmak. Bugün dikkatinizi çektiği üzere beyaz önlükle yapıyoruz bunu. Sağlık çalışanlarımıza bir destek vermek istiyoruz. Hepimizin aslında bir sağlık çalışanı hassasiyetiyle davranması gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamız lazım. Sağlık Bakanımız başta olmak üzere; doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız çok fedakarca bu süreci yürütüyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim de toplum olarak üzerime düşen vazife; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak. Hemşehrilerimizden ricamız, bir an önce artık şu koronanın en yüksek vaka sayısına sahip iller liginden bir alt lige düşmek. Onun için hepimize büyük bir görev düşüyor” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Sağlık Bakanlığımızın nezdinde bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Tüm toplumdan, tüm vatandaşlarımızdan ve özellikle Konyalı hemşerilerimizden bir ricamız var: Kendimizi, çevremizi ailemizi sevdiklerimizi korumak için lütfen tedbirlere dikkat edelim” diye konuştu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Tedbir virüsten güçlüdür diyoruz. Aslında yapmamız gereken çok basit; maske, mesafe, hijyen kurallarına uymak. Bunları yaptığımız zaman hem kendi sağlığımızı korumuş olacağız hem de çevremizdeki insanları tehlikeye atmamış olacağız.” şeklinde konuştu. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Pandemi ile mücadele sadece sağlık çalışanlarımızın üzerine bir yük olarak bırakılmamalı. Tüm vatandaşlarımızın dikkatli davranarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına, hijyen kurallarına riayet ederek inşallah en kısa sürede bunu da atlatacağımıza inanıyorum.” dedi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Hem kendimiz, hem eşimiz dostumuz için, hemşerilerimiz için; maske takarak, mesafeye uyarak, zaten temiz insanlarız ama temizliğe daha fazla dikkat ederek tez zamanda ismi anılan şehirlerin içinden çok rahatlıkla düşeceğimize inanıyorum” İfadelerini kullandı.

MASKE, MESAFE, TEMİZLİK

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, dünyanın içinden geçtiği sürecin Türkiye’yi de etkilemekte olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının ulusal anlamda mücadeleye katkı sağlamakta olduğunu, farkındalık projeleriyle sağlık çalışanlarına destek olduklarını ifade etti. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celaleddin Vatansev, “Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımızı en yakından izleyenlerden birisi olarak hakikaten ne kadar zor bir durumda çalıştıklarını gözlemliyoruz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarını Kovid mücadelesinde aklımızdan hiç çıkartmayalım.” dedi. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Ali Eken ve Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir de vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kuralına uyulmasının önemine dikkat çektiler.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 31, İlçede, 4, Bin, Kişilik, Ekiple, Maske,, Mesafe, Ve, Hijyen, Seferberliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı