Haber Detayı
12 Ocak 2016 - Salı 08:46 Bu haber 7482 kez okundu
 
3 Yaşındaki Çocuktan Taş Çıkarıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 3 yaşındaki bir erkek çocuğunun mesanesinden operasyonla 1 santim çapında, fındık iriliğinde taş çıkarıldı.
Sağlık Haberi
3 Yaşındaki Çocuktan Taş Çıkarıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi acil servisine ailesi tarafından idrar yapamama şikayeti ile getirilen 3 yaşındaki Mahmut Enes Topal'ın üroloji bölümünde yapılan tetkikler sonucunda mesanesinde taş saptandı.
       Hastanenin Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Nuh Aldemir tarafından yapılan açık mesane ameliyatı sonrasında yaklaşık 1 santim çapında, fındık iriliğinde taş çıkarıldı. Üroloji Uzmanı Dr. Aldemir, dış merkezde sağ hidronefroz (böbrekte genişleme) nedeniyle takip edilen çocuğun, yaşadığı idrar sorunu sonrasında yapılan tetkikler sonucu mesanede taş tespiti yapılınca ameliyat edilmesine karar verildiğini söyledi. Dr. Aldemir, başarıyla geçen operasyonun ardından çıkarılan taş sonrasında çocuğun şifa bularak sağlığına yeniden kavuştuğunu ve ardından hastaneden taburcu edildiğini söyledi.
        Dr. Aldemir, genelde 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülen mesane taşı sorununun 3 yaşındaki bir çocukta görülmesinin çok nadir görülen bir olay olduğunu da sözlerine ekledi. Çocuğun ailesi de operasyonu gerçekleştiren doktor ile hastane yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, 3, yaşındaki, bir, erkek, çocuğunun, mesanesinden, opera
Yorumlar
Haber Yazılımı