Haber Detayı
01 Haziran 2014 - Pazar 13:15 Bu haber 6028 kez okundu
 
61 Yıl Sonu Madalyasına Kavuştu
BEYŞEHİR-Hüyük ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Küçüksayar, 61 yıl sonra madalyasına kavuşmanın sevincini yaşadı.
Güncel Haberi
61 Yıl Sonu Madalyasına Kavuştu

           BEYŞEHİR-Küçüksayar'a gazilik madalyası sevincini tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyarete gelen komutanlar yaşattı.
           Hüyük ilçesinde yaşayan ve rahatsızlığı dolayısıyla Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Kore gazisi Mehmet Küçüksayar'ı, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, Konya Jandarma İl Komutanı Albay Emin Dursun, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir ve Beyşehirli gaziler hastanede ziyaret etti. Protokolü asker selamıyla karşılayan gazi Küçüksayar'ın yakınlarıyla bir süre sohbet eden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Alpar, yapılan müracaat üzerine Kore Cumhuriyeti tarafından gönderilen Berat'ı okuduktan sonra madalyasını Küçüksayar'a taktı. Rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan Kore gazisi Küçüksayar'ın sevinci gözlerine yansırken duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.
            Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, Kore gazisini bu onurlu gününde Beyşehirli gaziler olarak yalnız bırakmak istemediklerini söyledi. Gümüşkan, "Gazimizin uzun yıllar sonra madalyaya kavuşması bizi bir taraftan üzüyor, diğer taraftan sevindiriyor. Neden, şimdiye kadar Mehmet amcamız madalyasını takıp gezebilirdi. Sevinçliyiz, bugün madalyasını verdiğimiz zaman o madalya ile Mehmet amcamız hem onurlanacak, hem gururlanacak. Mehmet amcamız unutulmuş bir Kore gazimizdi. 1950-1953, sene 2014. Uzun yıllar olmuş. Mehmet Amcamız o yıllardan beri madalya isterim diye hiçbir resmi daireye müracaat etmemiş bizim derneğimiz aracılıyla müracaatlarda bulunduk "diye konuştu.
            Gazinin eşi Fadime Küçüksayar ise, 61 yıl sonra gelen madalyaya çok sevindiklerini kaydederek, "Çok gururluyuz, duygulandık,ağladık. Biz böyle birşey beklemiyorduk. Allah razı olsun, sebep olana, getirene, verene " dedi.
            Oğlu İsmail Küçüksayar da, babasıyla gurur duyduğunu söyleyerek, "Bu madalyayı almasında önder olan herkese teşekkür ediyorum. Bizlere bu gururu, onuru tattırdılar" diye konuştu.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: BEYŞEHİRHüyük, ilçesinde, yaşayan, 83, yaşındaki, Kore, gazisi, Mehmet, Küçüksay
Yorumlar
Haber Yazılımı