Haber Detayı
08 Ekim 2021 - Cuma 14:37 Bu haber 22880 kez okundu
 
Adıyamanspor'un Başarılı Takım Kaptanı Beyşehir'de Sağlığına Yeniden Kavuştu
BEYŞEHİR - TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren Adıyamanspor Futbol Takımı’nda top koşturan ve idman esnasında ayağına aldığı darbe ile ön çapraz bağları koparak sakatlanan takım kaptanı Yiğitcan Gölboyu, Beyşehir ilçesinde başarıyla geçen ameliyatın ardından yeniden sağlığına kavuştu.
Sağlık Haberi
Adıyamanspor'un Başarılı Takım Kaptanı Beyşehir'de Sağlığına Yeniden Kavuştu

BEYŞEHİR - TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren Adıyamanspor Futbol Takımı’nda top koşturan ve idman esnasında ayağına aldığı darbe ile ön çapraz bağları koparak sakatlanan takım kaptanı Yiğitcan Gölboyu, Beyşehir ilçesinde başarıyla geçen ameliyatın ardından yeniden sağlığına kavuştu.

Yaşadığı sakatlanma neticesinde bu sezonu kapatan Gölboyu’nun hastanede geçirdiği ameliyatın ardından 6 ay sonra yeniden yeşil sahalara dönebileceği belirtildi.

Altay Futbol Kulübü’nde altyapıdan yetiştikten sonra transfer olduğu Adıyamanspor Futbol Takımı’nda stoper mevkisinde görev yapmaya başlayan takım kaptanı Yiğitcan Gölboyu, ameliyat sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşadığı sakatlığın ardından operasyon için Beyşehir Devlet Hastanesi’ni tercih ettiğini belirtti.

Hastanede görev yapan Ortopedi Uzmanı Op.Dr.Şemmi Koyuncu tarafından ameliyat edildikten sonra ayağa kalkarak yeniden yürümeye başlayan Gölboyu, liglerde 11 yıldır profesyonel futbolcu olarak top koşturduğunu anımsatarak, “Adıyamanspor takımında bu yıl antrenman esnasında ayağıma aldığım darbe sonucu ön çapraz bağlarını kopardım. Ben daha önce de diğer ayağımda ön çapraz bağlarımı koparmış, ameliyat sonrasında bazı semptomlarla karşılaşmıştım. Açıkçası bu ameliyattan sonra da bazı korkularım vardı, ‘ne yapacağımı, ne edeceğimi’ düşünüyordum.

Hocam o dönemde Altay’ın kulüp doktoruydu, oradan tanışıyorduk yani. Hocamı aradım, başımdan geçen olayları ve semptomları anlattım. İyi bir doktor olmasından ziyade, başımıza gelebilecek ameliyattan sonraki semptomlardan hani bir çözüm odaklı olarak yaklaşması, ona göre çözümünü bulması beni inanılmaz derecede mutlu etti. Ameliyattan sonra karşılaşabileceğim semptomlara göre müdahale edildi, ona görev davranıldı.

Hastaneye yatmadan önce yürümede zorluk çekiyordum, şu anda ameliyat olalı iki gün oldu, kendimi gayet sağlıklı ve iyi hissediyorum. Şu anda yatağımdan kalkıp yürüyebiliyor, hatta merdiven de çıkıp inebiliyorum. Daha önceki ameliyatımda şiddetli baş ve bel ağrısı yaşamıştım, buradaki ameliyattan sonra bu tür şikayetlerim olmadı. Tüm hastane ekibine, anestezi uzmanımıza ve ameliyatı yapan Şemmi hocama teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ortopedi Uzmanı Op.Dr.Şemmi Koyuncu ise, Adıyaman’dan ameliyat için Beyşehir’e gelen futbolcu Yiğitcan Gölboyu’nun kendilerine başvurması üzerine sporcu olmasından dolayı “patellar tendon” adı verilen kemikten kemiğe olan bir yöntemi operasyon esnasında uyguladıklarını söyledi.

Bu ameliyatın özellikle sporcularda tercih ettikleri bir yöntem olduğunu anlatan Dr.Koyuncu, daha dayanıklı olduğu için sporcularda spora yeniden dönüşü sağlayan bir yöntem olan operasyonu Yiğitcan’a da uyguladıklarını aktararak, “Daha sağlam, tekrardan kopmayı önleyebilecek, gayette başarılı bir yöntem. Yiğitcan’da da biz bu yöntemi tercih ettik. Patellar Tendon ameliyatı özellikli bir ameliyat olduğu için malzemelerini de özellikle ayrıca temin ediyoruz. Normalde biz arka adaleden alıyoruz ama bu yöntemde kemikle beraber aldığımız için bu biraz daha farklı bir teknik, eski bir tekniktir ama genellikle çok tercih edilen bir şey değil ve biraz da ameliyatı diğerlerine göre risklidir. Ve daha tecrübe gerektirdiği için arka adale kullanılıyor. Biz Beyşehir Devlet Hastanesi’nde hem bu, hem de diğer yöntemleri uygulayabiliyoruz. İnşallah, ameliyattan sonra hemen ayağa kalktı ve yürümeye başladı. İnşallah iyi bir fizik tedavi ile de sağlığına tamamen kavuşarak 6 aya kadar yeşil sahalara yeniden döneceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Adıyamanspor'un, Başarılı, Takım, Kaptanı, Beyşehir'de, Sağlığına, Yeniden, Kavuştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı