Haber Detayı
27 Ağustos 2017 - Pazar 18:43 Bu haber 4521 kez okundu
 
Ahmet Şan'dan Basın Açıklaması
"ByLock" kullanıcısı olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan ve Konyaspor başkanlığından istifa eden Ahmet Şan, açıklama yaptı.
Güncel Haberi
Ahmet Şan'dan Basın Açıklaması

Ahmet Şan düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

"Son dönemlerde şahsım üzerinden hem şehrimize, hem Konyasporumuza, hem de bazı çevrelere hakaret ve iftira içeren haber ve paylaşımlar yapılmıştır. Bugün gerek bu paylaşım ve haberlere, gerekse merak edilen sorulara gönül rahatlığıyla cevap vermek üzere bir toplantı yapma zarureti doğmuştur.

Ben Ahmet Şan. Konyalı olmaktan her zaman gurur duyan Ahmet Şan. İzmir Atatürk Lisesi Mezunu, Berlin Teknik Üniversitesi’nde işletme eğitimini tamamlayarak dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan Siemens’te üst düzey görevdeyken çocuklarının geleceği, milli ve manevi değerlerine bağlı kalması ve kopmaması, kısaca vatan sevgisi nedeniyle Türkiye’ye gelme kararı alan Ahmet Şan.

KOMPEN gibi bir markanın doğup büyümesinde hasbelkader 11 yıl genel müdür olarak görev alırken, aynı dönemlerde her yıl şampiyon olmak kaydıyla 3 yılda 3. Lige çıkan Ladik Kompenspor’a başkanlık yapan Ahmet Şan.

Türkiye’nin dört bir yanında 12 farklı şirkette yönetim kurulu başkanlığı veya başkan yardımcılığı görevlerini aynı anda yürüten Ahmet Şan.

Kıymetli arkadaşlar, özgeçmiş bilgilerimi şahsımla alakalı; şunun yakını, şunun akrabası, şunun himayesinde gibi oluşturulmaya çalışılan algılara cevap olsun diye veriyorum. Özgeçmiş bilgilerimi bu kapsamda dikkate almanızı istirham ediyorum.

2001 yılından itibaren değişik dönemlerde toplamda 10 yıldır yürütmekte olduğum Konyaspor başkanlığı dönemimde yönetimimizden teknik direktörlerimize, malzemecimizden taraftarımıza tüm Konya halkının katkısıyla transfer yasağı olan “kayyuma gitmiş bir takımı” önce süper lige çıkarıp, sonra lig 3.’lüğüne ve nihayetinde Avrupa liglerine taşımanın haklı gururunu yaşadık.

Son bir yıl içerisinde aldığımız iki büyük kupayla bu gururumuzu adeta taçlandırdık. Altın tepside sunulmayan ve tesadüflere tamamen kapalı olan bu başarılar beraberinde taçlanmayı değil taşlanmayı getirmiştir.

Ne gariptir ki elde edilen tüm bu başarıların akabinde, önce tamamen saptırılan İzmir Marşı haberleri, ardından da Bylock iddiaları üzerinden şahsım, Konyaspor, Konya ve yakın çevreme uzanan hakaret ve iftiraların ardı arkası kesilmemiştir.

Kıymetli basın mensupları ben gözaltına alınmadım. Geçen hafta Pazar günü sosyal medya üzerinden şahsım hakkında “Bylock kullanıcısı” iddiası içeren bir tweet  hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere 21 Ağustos pazartesi günü  Adliye’ye gittim. Hakkımda soruşturma olduğunu ve 2015 yılı haziran ayına kadar çalıştığım şirket üzerinde kayıtlı olan bir telefonda 2014 yılı Eylül ayında 3 haftalık bir sürede Bylock girişi tespit edildiği iddiasını  o an orada öğrendim. Avukatımı çağırdığım takdirde ifademin alınacağının tarafıma söylenmesi üzerine ben de avukatımı Adliye’ye çağırdım.

İfademin alınmaya başlanması üzerine hakkımdaki suçlamaları kabul etmeyerek elimdeki kullanmakta olduğum iki telefonumu, eskiden kullandığım ve hiçbir şekilde imha etmediğim 3 telefonun da evimde olduğunu ve getirebileceğimi söyledim. Bunun üzerine o an itibariyle emniyet birimlerine talimat verildi. Evimde arama yaptırılarak evimdeki 3 telefon ve çocuklarımın da kullandığı dahil olmak üzere 3 bilgisayar incelenmek üzere alındı.

Yine ifademde Konyaspor’un 25 Ağustos Cuma günü Monaco’da UEFA Avrupa Ligi Kurası çekilişinin olduğunu belirtmem üzerine yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Yani arkadaşlar
1 benim hain terör örgütü FETÖ ile hiçbir alakam yoktur!
2 ben gözaltına alınmadım, Adliye’ye suç duyurusunda bulunmak üzere kendim gittim.
3 kullandığım iki telefon tarafımdan o an teslim edilmiş, daha önceden kullanıp ve hiçbir şekilde imha etmediğim evdeki 3 telefon ve bilgisayarlar da benim bilgi vermem neticesinde evimden aldırılmıştır.
4 Yurtdışı çıkış yasağı da Monaco’daki kura çekilişini bildirmem üzerine aldırılmıştır.

Yani deliller tarafımdan dosyaya intikal ettirilmiştir.

Bu dosya verileri ve detaylı savunma için süre istemem üzerine talebim kabul edilerek tutuklanmadan salıverilmem gerçekleştirilmiştir.

Anlattığım bu kronolojide Adliye’de avukatımın çağırılması haricinde hiç kimseyle irtibat kurdurulmadan bu süreç başlamış ve sonlandırılmıştır. Yani öyle iddia edildiği gibi tutuklanmadan salıverilmem için herhangi bir şahsın müdahalede bulunması zaten mümkün olmamıştır.

Durum bu arkadaşlar. Ben Türk Adaleti’ne güveniyorum.

Hain bir terör örgütü olan FETÖ ile ismi özdeşleşen bir uygulama olan Bylock programını indirmedim ve kullanmadım.

Bu isnadın tarafıma yapılmasını bile hakaret kabul ederim.

Kamuoyu bilir ki Ahmet Şan mütevazidir. Ahmet Şan mütevazi de kalacaktır. Ancak az önce verdiğim özgeçmişi dikkatle dinlediyseniz o özgeçmiş aynı zamanda bir başarı hikâyesidir. Hayatım boyunca üstlendiğim bütün görevleri başarıyla yerine getirdim. Dolayısıyla hiçbir zaman Allah’tan başka kimsenin himayesine, kollamasına, kayırmasına ihtiyaç duymadım. Elde ettiğim bütün makamlar bu başarıların birer sonucudur.

Her birini vatana ve millete hizmet aşkıyla yürüttüğüm bu görevler neticesinde; babamın torununa ve bana verdiği Derebucak’ta birer daire de dahil olmak üzere eşim, oğlum ve şahsıma ait birer daire, eşimin üzerine kayıtlı bir dükkan ve birer de alt - orta segmentte 3 arabamız bulunmaktadır. Bunun haricinde; ulusal basında bazı gazetelerde iddia edildiği gibi üzerime kayıtlı belirttiklerimin dışında başka herhangi bir gayrimenkul bulunmamaktadır.

Haberlerde geçen şirket ortaklığı iddialarına ilişkin de şu bilgileri vermek isterim: 2004 yılında aralında şimdiki il başkanı Musa Arat’ın da bulunduğu 5 eşit hisse ortaklı olarak kurulan ve 2 yıl sonra yani 2006’da ortaklığından ayrıldığım şirket haricinde hiçbir şahıs ya da şirket ortaklığım bulunmamaktadır. Ki söz konusu o şirket de 2010 sicil kaydından silinmiştir. Yani şu an böyle bir şirket dahi yoktur.

Kıymetli arkadaşlar; cevabını veremeyeceğim, başımı öne eğdirecek hiçbir faaliyette bulunmadım.

Hazreti Mevlana der ki: “Ben kendini bilen insanların kuluyum kölesiyim. Onlar kendi kişiliklerinden adeta bir kitap yazarlar. O kitabın önsözü de “Ben Allah’la beraberim” sözüyle başlar.

Ben de kendimi bilerek diyorum ki; bugün burada sizlere bu açıklamaları yapmama sebep olan ve yargısız infaz yapanlarla yargı önünde hesaplaşacağımın da bilinmesini isterim. Herkes bilsin ki Ahmet Şan buradadır. Gideceği başka bir Konya, başka bir Türkiyesi yoktur.

Kıymetli arkadaşlar; kritik günlerden geçen güzel ülkemizde tüm bu anlattıklarımı yüce milletimizin takdirine bırakıyorum. Yargıya intikal etmiş bu konu hakkında söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Cenab-ı Allah milletimizin ve ülkemizin yar ve yardımcısı olsun."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ahmet, Şan'dan, Basın, Açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı